Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

İsviçre Federal Savcılığı Türk devletine karşı casusluk soruşturması başlattı

 

İsviçre Federal Savcılığı Türk devletine karşı casusluk soruşturması başlattı

 

24. 03. 2017

 

İsviçre devlet kanalı SRF"ye açıklama yapan federal savcı, İsviçre’de yaşayan Türkiye kökenlilere karsı casusluk faaliyetleri yürütüldüğüne dair ellerinde somut bilgiler olduğunu, bu nedenle 16 Mart 2017 tarihinde bu casusluk faaliyetleri ile ilgili soruşturma açıldığını açıkladı. Savcı direk MİT’in ve Türkiye"nin adını vermese de, soruşturmanın ‘siyasi haber alma örgütü’ hakkında açıldığını belirtti.  İsviçre’nin büyük günlük gazetelerden biri olan Tages Anzeiger’da yer alan konu ile ilgili haberde, savcılıkla yapilan görüşmede soruşturmanın açıldığı haberinin teyit ettirildigi belirtilmektedir.

Soruşturma ile ilgili haberler İsviçre basınında önemli bir yer buldu.

Yakın zamanda İsviçre basınında Türkiye’nin Bern büyükelçiliğinin ve diğer diplomatik temsilciliklerinin birer casusluk merkezi gibi çalıştığına dair haberler yer almıştı. Ayrıca siyasal parti yetkilileri ve parlamenterler bu konuda açıklamalar yaptılar.

İsviçreli yetkililer casusluk faaliyetleri ile ilgili Zürih Üniversitesi’nde yaşanan iki olayı somut kanıt olarak kamuoyuna açıkladılar. Bu üniversitede yapılan iki toplantı bazı kişilerce izlenmiş ve katılımcılar fotoğraflanmıştı. Fakat İsviçre’de yaşayan Türk ve Kürt kökenli muhalifler, MİT ve Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerinin uzun bir zamandır gizli ve organize bir casusluk faaliyeti yürüttüğünü zaten biliyorlardı. İsviçre devletinin bu faaliyetlerden haberdar olmaması mümkün değildir. Öyle anlaşılıyor ki, Erdoğan-AKP iktidarının sadece Türkiyeli muhalifler açısından değil; aynı zamanda Avrupa için de bir tehdit olduğunun anlaşılması ile; bu konuda adım atılmaya başlandı. Yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla, hem İsviçre toplumu hem de İsviçre devleti bu casusluk faaliyetlerine oldukça ciddi yaklaşmaktadır.