Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

YSK'ye tepkiler büyüyor, birçok noktada protesto

 

YSK'ye tepkiler büyüyor, birçok noktada protesto

 

Dihaber / 18:29 17 Nisan 2017

 

HABER MERKEZİ - YSK'nin skandal kararının damga vurduğu referandum sonuçlarına tepki gösteren yurttaşlar ülkenin birçok yerinde sokaklara çıkıp protesto eylemleri düzenliyor.

Dün oylanan ve Yüksek Seçim Kurulu’nun skandal “mühürsüz pusula” kararının damga vurduğu ve resmi olmayan sonuçlara göre ‘Evet’in çıktığı sonuçlara tepkiler büyüyor. Bu sebeple birçok merkezde protestolar ve buna bağlı gözaltılar yaşandı.

İSTANBUL

BEŞİKTAŞ SOKAKLARINDA ‘HAYIR KAZANDIK’ SLOGANLARI

Referandum sonuçlarının protesto edildiği İstanbul'da dün geceden beri tepkiler dinmiyor. İstanbul'un bircok noktasinda yapilan eylemlerin yanı sıra Kadıköy ve Beşiktaş'ta toplanan kitleler ise binleri aştı. Kadıköy Sürreya Paşa Operası ve Beşiktaş Kartal Heykeli önünde ortak basın açıklaması yapıldı.

Açıklama öncesi "Bu seçim meşru değildir. Hayır biz kazandık " pankartı eşliğinde yürüyüş yapan kitle, sık sık "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor", "Susma haykır başkanlığa hayır", sloganları ile Kadıköy sokaklarını inletti. Ellerinde tencere tavalarla "Hayır'larını" savunan yurttaşlar, halkı oylarına sahip çıkmaya çağırdı.

Kitleye halk, camlarından, balkonlarından tencere tava çalarak alkışlarla destek oldu.

Basın açıklamasını Haziran Hareketinden Ayşe Demir okudu. Açıklamada şunlara yer verildi:

“Hayır Kazanmıştır! Sokakta da, sandıkta da gerçekte de Hayır kazanmıştır. YSK ve hükümet bütün usulsüzlüklerle beraber seçim sonuçlarını oldu bittiye getirmeye çalışmaktadır. Daha YSK sandıkların yarısını sisteme girmişken, CHP merkezinden ciddi itirazlar ekrana yansımışken; HDP % 3-4 hile olduğunu açıklamışken, Cumhurbaşkanı büyük bir telaşla Bahçeli ve Destici’yi kutlayarak zaferini ilan etti.

Ama ne zafer! Bu bir pirus zaferidir, gerçek dışıdır. Hiçbir meşruluğu yoktur!

Şu anda YSK, gerçek seçim sonuçlarını Anadolu Ajansı’nın verdiği sonuçlara uydurmaya çalışıyor. Referandumdaki bütün usulsüzlük ve hilelere tanık olan ve bunu ilan eden CHP ve HDP ile beraber bu sürecin takipçisiyiz.

Bütün manipülasyonlara rağmen;

Baskıyla yönetilmeye Hayır diyenler, geleceksizliğe Hayır diyenler, işçi cinayetlerine Hayır diyenler, kadın cinayetlerine Hayır diyenler,
savaşa Hayır diyenler, ekonomik krize, açlığa, yoksulluğa Hayır diyenlerin, memleketin çoğunluğu olduğu kanıtlanmıştır.

Yaklaşık 2 ay boyunca sokak sokak, ev ev Hayır çalışması yapanlar, Hayır'ın sesine cesaret vermiştir! Devletin bütün olanaklarını kullanarak yapılan Evet propagandasına rağmen sokaklara nefes aldıran, özgürlük havası solutan ve umudu büyüten Hayır çalışmaları bu sürecin en büyük kazanımıdır.

İstanbul, Ankara ve İzmir dahil birçok büyük ilde biz kazandık. Halklar, işçi ve emekçiler, bu şekilde yönetilmeyi reddetmiştir. Bunu farkeden iktidar hemen bugün OHAL'i 3 ay daha uzatma kararı almıştır.

Sokakta büyük bir güç kazandık. Şimdi Hayır çalışmalarına katkı koyan tüm kesimlerle ortak bir mücadeleyi daha da büyüteceğiz! 'Hayır'larımızı örgütleyeceğiz!"

İZMİR

İzmir'in Bornova ilçesinde Küçükpark meydanında toplanan yurttaşlar seçim sonuçlarını protesto etmek için basın açıklaması düzenlemek istedi. Meydanda yapılan kısa konuşmaların ardından polis yurttaşlara biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Polis müdahalesi sonucu çok sayıda kişi gözaltına alınırken çevrede bulunan yurttaşlar polise tepki gösterdi. Gerginlik sürüyor.

ANKARA

‘Hayır' oylarının önde olduğu Ankara'da da protestolar başladı. Batıkent ve 100. Yıl Mahallesi'nde yurttaşlar tencere ve tavalarla referandum sonuçları protesto ediyor. ODTÜ'lü öğrenciler de "HAYIR daha bitmedi yeni başlıyor" slogani ile yürüyor.

ANTALYA

Antalya da YSK'nin skandal kararının damga vurduğu referandum sonuçlarına tepki gösteren yurttaşlar Muratpaşa da bulunan üç kapılarda bir araya gelerek YSK kararlarını protesto eylemi duzenlemek istedi. 'Hırsız var' sloganı atan kitleye polis müdahale etti. Müdahale de 14 kişi gözaltına alındı.