Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Referandum sonuçları protestoları sürüyor

 

 

Referandum sonuçları protestoları sürüyor

 

 

İstanbul, Adana ve Uşak’ta bir araya gelen binler referandum sonuçlarını protesto etti.

 
 
ANF / HABER MERKEZİ / Cuma, 21 Nis 2017, 20:53

İSTANBUL

Beşiktaş halkı yine ‘Hayır’ için ayaktaydı. Referandumun şaibeli sonuçlarını ve Yüksek Seçim Kurulu’nun itirazları reddetmesini protesto etmek için Kartal Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, OHAL’in kaldırılması, YSK’nın istifa etmesi ve seçimlerin iptal edilmesi için sokaklara döküldü. “YSK istifa” diye bağıran binler, halkın iradesinin gasp edildiği bir seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini bir kez daha alanlardan vurguladı.

Referandumun şaibeli sonuçları İstanbul’un dört bir yanında protesto edilmeye devam ediliyor. Bu adreslerden biri olan Beşiktaş’ta binler seçimlerin iptal edilmesini ve YSK’nin istifa etmesi talepleriyle yürüdü. “Referandum iptal edilişin” yazılı pankartının ve “Hayır buradayız gitmiyoruz”, “Hayır Beşiktaş”, “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, hep bir ağızdan, “Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar”, “Hayır kazandık YSK çaldı”, “Hırsız, yandaş YSK”, “Hırsız, katil Erdoğan”, “İsyan, devrim, özgürlük” sloganları atıldı. Evlerinin balkonlarından tencere-tava çalarak destek veren yurttaşlara “Gel, gel” diyerek çağrı yapan kitle, “Beşiktaş uyuma Hayır’ına sahip çık” diye haykırdı.

Gündoğdu marşının seslendiren binler talepleri kabul edilene kadar sokakları terk etmeyeceklerini vurguladı. Kartal Meydanı’na geri gelindiğinde taleplerini sıralayan halk, “OHAL kaldırılsın, seçimler iptal edilsin, Başkanlık yasası geri çekilsin, YSK istifa etsin ve halktan özür dilesin” dedi. Sandıkta ‘Hayır’ ve demokrasinin kazandığını vurgulayan Yurttaşlar, yarın yine aynı saatte buluşmak üzere dağıldılar.

İZMİR

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Gündoğdu Meydanında bir araya gelen yüzlerce kişi “Hayır Biz Kazandık” diye haykırdı. İzmir’de “hayır”a sahip çıkanlara yönelik gün boyunca süren operasyon ve gözaltılar, Gündoğdu Meydanında toplanan kitle tarafından “Hayır tutuklanamaz”, “Hayır meşru evet gayrimeşru” diyerek protesto edildi. Eylemde, “Susma haykır başkanlığa hayır”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Hayır tutuklanamaz” sloganları atıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Necip Vardal okudu. Vardal, “Tek adam rejimine evet diyenler ile hayır diyenlerin oranı birbirine yakınken, sandıklardan çıkan mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesi kararı, ülke demokrasisinin hangi noktaya gerilediğinin, pervasızlığın, yasa tanımazlığın ise ne kadar ileri gidebileceğinin göstergesi oldu” dedi.

Adalet ve demokrasiden taraf olanların hırsızlığa Türkiye’nin dört bir yanında yanıt verdiğini belirten Vardal, eylemlere katılanların şaşırtıcı olmayan şekilde polis saldırısına uğradığını ve ev baskınlarıyla gözaltı alındığını ifade etti. Vardal açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hayırcıların karıları kızları evetçilere helaldir” diyenler hakkında işlem yapmayanlar, “Hayır, biz kazandık” diyenleri sabaha karşı evlerinden gözaltına almış, hırsızlığa sessiz kalmayanlara gözdağı vermek istemiştir. Bu gözdağı çabasının son örneği bugün İzmir’de görülmüştür. Dün geceden bu yana polislerce basılan 15 ayrı adreste hayır oylarına sahip çıkanlar gözaltına alınmıştır. İradesine sahip çıkanlara yönelen bu tahammülsüzlük, iktidarın demokrasiye bakışının güncel örneğidir.

Vardal basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçlerinin taleplerini sıralayarak ve referandum iptal edilene kadar sokaklarda olacaklarını, mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak sonlandırdı.

Basın açıklaması sonrası Praksis’in müzik dinletisiyle eylem sonlandırıldı.

ADANA

Adana'da referandum sonuçları yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen eylemde “YSK Hayırdır Gardaş?” pankartını ve “Hayır’ın Sesi Susmadı, Susmayacak”, “Hayır Daha Bitmedi” ve “YSK’ sen 2 Milyar... 2 Milyon 500 Oy Ne Yaptın Palavrayı Bırak” dövizlerini açan grup, sık sık, "Adana Hayır'ına Sahip Çık" ve "Hırsız, Yandaş YSK" sloganları ile tepkilerini dile getirdi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, referandum sonucunun meşrutiyetini kaybettiğini belirtti. Barut, “Halkımızın vicdanında geçerliliği olmayan referandumun yenilenmesi bir zorunluluktur. Mücadelemiz kaldığı yerden devam ediyor ve eninde sonunda kazanacağız” dedi.

Kitle seslendirdikleri ezgiler eşliğinde dakikalarca halaya durdu. Etkinlik sloganlarla son buldu.

UŞAK

Uşak Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, referandum sonuçlarını protesto etmek için yürüyüş düzenlemek istedi. Belediye binası önünde toplanan yurttaşlar, "Hayır daha bitmedi" yazılı pankart taşıyarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atan yurttaşlara polis biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Polisin saldırısı sonucu aralarında Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) eski İl Başkanı Mahmut Uludağ'ın da bulunduğu 15 kişi darp edilerek gözaltına alındı.