Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Şapatan'da işkence gören 78 yaşındaki Zekiye Girgin: Vali yalan söylüyor

 

Şapatan'da işkence gören 78 yaşındaki Zekiye Girgin: Vali yalan söylüyor

 

Dihaber / 15:43 9 Ağustos 2017

 

HAKKARİ – Şemdinli’nin Şapatan köyünde işkence gören yurttaşları HDP heyeti ziyaret etti. Oğlu Cevdet Girgin ile birlikte işkence gördüğünü anlatan 78 yaşındaki Zekiye Girgin, valiyi yalanladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Altınsu (Şapatan) köyünde işkence gören yurttaşları Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) bir heyet ziyaret etti. Bitlis Milletvekilli Mizgin Irgat, Hakkari Milletvekilli Nihat Akdoğan, Parti Meclisi (PM) üyesi Özgür Zeydanoğlu ile ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet, işkence gören köylülerle tek tek görüştü. İşkenceyi anlatan köylüler, silah dipçiği, odun, tekme ve yumruklarla sebepsiz yere polis ve asker saldırısına uğradıklarını, hatta yaşlı-çocuk demeden sıra dayağından geçirildiklerini aktardı.

Özelikle çocukların gözü önünde ailelere hakaret ve işkence edildiğini ifade eden köylüler, “Çocuklar bu psikolojiyi nasıl atlatır” diye belirtti.

78 YAŞINDAKI GİRGİN VALİYİ YALANLADI

Oğlu Cevdet Girgin ile birlikte işkenceye uğrayan 78 yaşındaki Zekiye Girgin yaşananları, Hakkari Valisinin yaptığı “İşkence yok” açıklamasını yalanladı. Kolunda işkencenin izlerini gösteren Girgin, valiliğin, "Şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, moraran kolunu gösterdi.

Şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirten Girgin, oğlu Cevdet’in de gözleri önünde öldüresiye dövüldüğünü kaydetti. Oğlunun bayılıncaya kadar dövüldüğünü anlatan anne Girgin, "Bu zulmü bize niye yapıyorlar, biz onlara ne yaptık?" diye sordu.

Köylülerle görüşme yapan HDP heyeti daha sonra kamuoyuna açıklamada bulunacak.