Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

YİNE SİVİL KATLİAMI

 

YİNE SİVİL KATLİAMI

Yine bir süre önce Colemêrg’in Talê köyünde SİHA’larla sivilleri vuran TSK, sınır ötesinde de aynı saldırılarını tekrarlıyor. Savaş uçaklarının Güney Kürdistan’da Rêkan ve Nerwê köylerine düzenlediği hava saldırısında 10 sivil yaşamını yitirdi, bir sivil ise ağır yaralı

 

Özgürlükçü Demokrasi / 21 Eylül 2017

 

AKP iktidarı Kürtlere yönelik başlattığı savaşta her gün daha da saldırganlaşıyor. Salı gecesi Güney Kürdistan’ın Amediyê kentine bağlı Rêkan ve Nerwê köyleri kırsalına düzelendiği hava saldırısında sivilleri hedef aldı. Rêkan ve Nerwê köyleri kırsalında bağ-bahçelerine giden sivil köylülere saat 21.00 sularında düzenlenen hava saldırılarında 7 kişi yaşamını yitirdi.

Bombardıman sonucu yaşamını yitiren 4 köylünün isimleri belli olurken diğer 3 köylünün isimlerine ulaşılamadı. Rekani Aşireti’nden olduğu öğrenilen köylülerden birinin Hakim isminde ve Kerya Dera köyünden, Ali Mistafa ve Ciger Mistafa kardeşler ile Sedat Sitki’nin ise Sida köyünden olduğu öğrenildi.

Cenazeler tanınmaz halde

Köylülerin cenazeleri almak için olay yerine gittikleri ve cenazeleri alıp Şeladize’ye doğru getirdikleri öğrenildi. Güney Kürdistan’da yayın yapan NRT’nin Şeladizê muhabiri ise, “köylülerden aldıkları bilgilere göre yaşamını yitiren kişilerin vücutlarının yandığını ve tanınmaz halde olduklarını” söyledi.

3 sivilde Avaşin bölgesinde katledildi

Diğer yandan Avaşin bölgesine bağlı Horê köyü kırsalına düzenlenen hava saldırılarında da Sarke köyünden Faxir Tahir, Deraluk kasabasından Şaban Said Dohuki ve Site köyünden İsmet Temer Said isimli sivillerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Zergele ve Kortek hafızalarda

TSK’ye ait savaş uçakları, daha öncede 1Ağustos’ta Kandil’in Zergelê köyünü bombaladı. 8 sivilin yaşamını yitirdiği katliamda çok sayıda kişide ağır yaralanmıştı. Yine aynı bölgede bulunan Kortek köyü de birçok kez bombalandı. 21 Ağustos 2011’de savaş uçakları tarafından bombalanan Kortek köyünde 4’ü çocuk 7 kişilik aile katledilmişti. Solin bebek ve ailesinin katledilmesi hafızalara kazınırken, bombalanan yere daha sonra yurttaşlar tarafından anıt dikilmişti.

AMEDIYÊ/ROJNEWS /ANF