Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

İmen’in ailesi: Cenazeyi istiyoruz, infazı yargıya taşıyacağız

 

 

İmen’in ailesi: Cenazeyi istiyoruz, infazı yargıya taşıyacağız

 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında sağ yakalandığının görüntüleri çıkan ve daha sonra askerler tarafından infaz edilen Koçer Devrim kod adlı HPG gerillası Cuma İmen’in ailesi, çocuklarının cenazesini istedi ve infazı yargıya taşıyacaklarını söyledi.

 

ANF / BATMAN / Salı, 3 Eki 2017, 09:57

Beytüşşebap’ın Melixa alanında sağ yakalandığının görüntüleri çıkan ve daha sonra askerler tarafından infaz edilen HPG gerillası Cuma İmen (Koçer Devrim) ailesi, Batman’da İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu. 24 Temmuz’da yaşanan olayla ilgili bugüne kadar kendilerine hiçbir bilginin verilmediğini söyleyen İmen ailesi, çocuklarının cenazesini istedi.

Oğlunun askerlerin elinde sağ olan görüntülerini izlediğini belirten anne Saliha İmen, “Oğlum sağ olarak ellerindeydi. İki asker koluna girmişti. Pişman olduğunu söyletmeye çalışıyorlar ama o bunu kabul etmiyor. Ona işkence ediyorlar. Sağ olarak teslim aldıkları birini işkenceyle öldürüyorlar. Oğlum onların istediğini söylemediği için öldürülüyor. Esir düşen biri infaz edilmez, bu hiçbir hukuk ve inançta olmayan bir şeydir. Cezaevine atsaydılar. Bu vahşeti yaşatmaya hiçbir hakları yok” diye konuştu.

Oğlunun 4 buçuk yıldır HPG saflarında olduğunu kaydeden baba Süleyman İmen, esir düşen birinin öldürülmeyeceğini vurguladı ve şöyle devam etti: “Tutuklarsın, cezaevine atarsın, cezası neyse çeker. İki cihan bir araya da gelse bu yapılanı kabul etmem ve bunun davacısıyım. Yaptıkları işkence kanun, nizam, kitap hiçbir şeye sığmaz. Olayla ilgili bugüne kadar bize hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Cenazemizi de vermediler. Oğlumun cenazesini istiyorum. En azından bir mezarı olduğunda, başına gidip dua edebileceğim bir yeri olsun. Çocuklarım, torunlarım, İzmir’den Mardin’den buraya geldiler. Cenazeyi soruyorlar. Cenaze yok ortada, ne diyeyim ben çocuklarıma. Saklamışlar mı? Çöpe mi atmışlar? Bilmiyorum.”

Batman İHD Şubesi’ne başvuruda bulunan İmen ailesi, savcılığa da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.