Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Demirtaş’tan 10 Ekim mesajı: Yitirdiğimiz canları yüzbinlerle anacağız…

 

Demirtaş’tan 10 Ekim mesajı: Yitirdiğimiz canları yüzbinlerle anacağız…

Tutsak HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 10 Ekim katliamına ilişkin gönderdiği mesajında, ‘Suçlulardan hesap sorulacak, katliamın meydana geldiği yere, olması gerektiği gibi bir anıt dikilecek ve yitirdiğimiz canları yüzbinlerle anacağız’ dedi

 

Özgürlükçü Demokrasi / 10 Ekim 2017

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 10 Ekim 2015 tarihinde “Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yönelik DAİŞ tarafından yapılan ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı’nın ikinci yıldönümü nedeniyle tutsak bulunduğu Edirne Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

“10 Ekim 2015 tarihinde, Ankara’da on binlerce insanın bir araya gelmesiyle yapılan Barış ve Demokrasi Mitingine yönelik IŞİD saldırısının üzerinden 2 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bu en acımasız ve insanlık dışı saldırısının üzerinden geçen bu sürede acılarımız azalmadı. Ülkenin dört bir yanından barış için Ankara’ya gelip o katliamda yaşamını yitiren güzel insanların anısı bizlerle. Katliamı gerçekleştirenler ve onları koruyup kollayanlar hakkında o gün yaptığımız tespitlerin doğru çıktığı görüldü. Katliamın arkasındaki odaklardan halen hesap sorulmadı. Katliamın meydana geldiği yere bir anıt yapılması gerekirken, yıldönümlerinde anma yapılmasına bile izin verilmedi. İnsanlarımızın yasını tutması engellendi. Ama tüm bu günler ve acılar gelip geçecek. Suçlulardan hesap sorulacak, katliamın meydana geldiği yere, olması gerektiği gibi bir anıt dikilecek ve yitirdiğimiz canları yüzbinlerle anacağız. Bizleri ayakta tutan en güçlü değer umuttur. Umudumuzu yitirmeyelim. Katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımızı bir kez daha anıyor, acısı henüz taze olan ailelerin acılarını ve yaslarını paylaşıyorum.”

HABER MERKEZİ