Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

QSD: 81 Türk askeri ve çetesi öldürüldü

 

QSD: 81 Türk askeri ve çetesi öldürüldü

 

EFRÎN – Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD, yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde en az 81 Türk askeri ve çetesinin yanı sıra 5 askeri aracın da imha edildiğini duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrîn’e yönelik işgal girişimi karşısında sergilenen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı. Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik barbarca saldırılarını sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, QSD güçlerinin katliam tehditleri karşısında halkları korumak için öz savunma direnişinde bulunmak zorunda kaldığı vurgulandı. Bilanço açıklaması şu şekilde:

Efrîn kent merkezi

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, halkı buradan göçertmek için savaş uçakları ve ellerindeki ağır silahlarla Efrîn kent merkezini aralıksız bombalamaktadır.

Bilbilê

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bugün sabah saatlerinde Qirigolê köyü civarında ilerlemek istedi. Bu girişim güçlerimizin direnişiyle boşa çıkarıldı ve bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu bölge işgalci orduya ait savaş uçakları ile bombalanmaktadır. Burada sabah saatlerinde yaşanan çatışmalarda 19 Türk asker ve çetesinin öldüğü tespit edilmiştir.

Şiyê

Domîşa, Şiketka ve Maserkê köylerinde dünden bu yana güçlerimiz ve işgalci ordu ile çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. İşgalci ordu bu bölgeyi savaş uçakları ile bombalamaktadır. Burada yaşanan şiddetli çatışmalarda 62 Türk askeri ve çetesi öldürülmüştür. Yine bölgede düzenlenen eylemlerde işgalci orduya ait 5 askeri araçta imha edilmiştir.

Şera

Güçlerimiz ile işgalci ordu arasında Meydana ve Basilê köylerinde şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Bu bölge ayrıca savaş uçakları ve ağır silahlar ile aralıksız bombalanmaktadır.

Öte yandan çetelerin güçlerimizin noktasına göndermek üzere hazırladıkları bomba yüklü bir araç hedef alınmıştır. Hedef alınan aracın çetelerin ortasında patlamasıyla çok sayıda çete ölmüştür. Yine bölgede devam eden çatışmalarda Türk ordusuna ait zırhlı bir araç ile doçka yüklü başka bir araç ele geçirilmiştir.

Mabata

Bedîna köyünde yaşayan yurttaşların köylerine dönmek istediği esnada işgalci ordu ve çeteleri tarafından hedef alınmıştır. Saldırıda 9 sivil yurttaş şehit düşmüştür.

Şêrawa

Sabah saatlerinden bu yana Şadiya ve Xezawiyê köylerinde güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Öte yandan Türk devletinin savaş uçakları ve ağır silahlarla Mesrasê köyüne yönelik bombardımanı da sürüyor.