Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Rojava’da kutlamalar başladı

 

Rojava’da kutlamalar başladı

 

MA / 21:39 19 Temmuz 2018

 

KOBANÊ - Rojava Devrimi, 6’ncı yıl dönümünde Kobanê Kantonu’nda kutlanıyor. Kutlamada konuşan Kantonun Eşbaşkanı Enver Müslim, "Halklar bir araya gelerek, çözümü yeni yaşam modelinde buldu.” dedi.
 
Rojava Devrimi’nin 6’ncı yıl dönümü Kobanê’de kutlanıyor. Günlerdir kutlama hazırlıkları yapılan etkinlik tertip komitesi tarafından daha önce panel, seminerler, tiyatro, yürüyüşler ve sinevizyon gösterimleri gerçekleştirildi. Bugün ise kutlamanın yapılacağı alan sabahın erken saatlerinde süslendi. Yediden yetmişe herkes yöresel kıyafetlerle kutlamaya katılıyor.
 
Kutlamaya gelenler kurulan iki ayrı kontrol noktasından geçirilerek, alana alınıyor. 
 
Saygı durusundan sonra başlayan kutlamada konuşan Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, devrimin temellerini halk ayaklanmasından aldığını belirterek, 19 Temmuz devriminin Suriye halklarının devrimi olduğunu söyledi. Devrimin bugün Arap coğrafyasında karşılık bulduğunun altını çizen Müslim, Rojava’da yaşananların giderek Suriye krizine çözüm olmaya başladığını kaydetti. Halkların devrimini kutlayan Müslim, "Bu devrim sınırlarını aştı. Ortadoğu halklarının devrimi oldu. Halklar bir araya gelerek, çözümü yeni yasam modelinde buldu. Bu model çözüme aday en yakın model olarak duruyor" dedi.
 
Ardından kitleye hitap eden Kuzey Suriye yöneticilerinden Foza Yusif, Suriye'de devrimin açtığı olumlu gelişmelere dikkat çekti. Kobanê’de başlayan devrimin kültürel, sanatsal, politik ve ekolojik olarak gelişerek devam edeceğini belirtti. Devrimin 6’ncı yılında Efrin kantonlarının işgal edildiğini kaydetti. Yusif, "Halkımıza ve şehitlerimize sözümüz olsun bunu yarım bırakmayacağız. Zafere ulaşıncaya kadar bir adım geri atmayacağız.”