Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Dersim’deki orman yangını için bölgeye giden HDP heyeti engellendi

Dersim’deki orman yangını için bölgeye giden HDP heyeti engellendi

 

 

Dersim’deki orman yangını için bölgeye giden HDP heyeti engellendi

 

Dersim’de yetkililerin müdahale etmediği orman yangınını incelemek için bölgeye gelen HDP heyeti valiliğin emriyle engellendi.

 

 

Dersim’de askeri operasyon sonucu çıkan yangınları incelemek için kente gelen HDP’li milletvekillerinin yangın bölgesine gitmesine operasyon ve güvenlik gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Valilik gelen heyeti isim vermeden ‘huzur bozmak’la suçladı. Valiye tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, halkın vekili olduklarını ve sorumluluklarını yaptıklarını söyleyerek, “Ormanları savunmak üzere geldik” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Dersim Milletvekili Alican Önlü ile milletvekilleri Mahmut Toğrul, Erkan Baş, Meral Danış Beştaş, Erdal Aydemir, Murat Çepni, Mehmet Tiryaki, Dilşat Canbaz ve Kemal Bülbül’den oluşan heyet, orman yangınları için Dersim’e geldi. HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, yangın bölgesine gitmek için geldiği Dersim’de kurum ve kuruluşların temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirerek bilgi aldı.

VALİLİK İSİM VERMEDEN HUZURU BOZMAKLA SUÇLADI

Heyet daha yangın yerine gitmeden Tunceli Valisi Tuncay Sonel, valiliğin internet sitesinde yazılı bir açıklama yaptı. “Tunceli’nin huzurunu bozmak isteyenlere müsaade edilmeyecektir” başlıklı açıklamada, kentte onlarca hektarlık ormanlık alanın yanmasını ‘örtü altı yangın’ olarak belirtilmesi dikkat çekti. Sonel’in açıklaması şu şekilde:

“Tunceli, tarihinin en huzurlu günlerini yaşamakta olup istihdam başta olmak üzere şehrimize yapılan yatırımlarla Devletimiz ve vatandaşlarımız arasında sıcak bir diyalog ve iletişim ortamı sağlanmıştır. Bu durumdan rahatsız olan bazı art niyetli çevrelerce örtü altı yangınlar bahane edilerek esasen terörle mücadelemiz sekteye uğratılmak istenmekte gerçek olmayan paylaşım ve haberlerle vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı istismar edilmektedir. Örtü altı yangınlarına yangın söndürme uçakları da dahil olmak üzere her türlü imkanlarımız seferber edilmiştir. Şehrimizin sahip olduğu bu huzurlu ortamı şu an kontrol altına aldığımız örtü altı yangınlarını bahane ederek bozmak, vatandaşlarımızın duyarlılıklarını istismar etmek ve terörle mücadelemizi sekteye uğratmak isteyen hiçbir kişiye, gruba ve oluşuma müsaade edilmeyecek ve gerekli her türlü kanuni işlem yapılacaktır.”

 

Fotoğraf: Evrensel

 

‘SORUMLULUĞUMUZU YAPMAYA GELDİK’

Öte yandan, Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Vali Sonel’in açıklamasına yanıt verdi. Kendi kendilerine vazife çıkarmadıklarını, halkın vekili olduklarını ve sorumluluklarını yaptıklarını söyleyen Bilgen, “Dolayısıyla daha biz çalışmaya başlamadan niyet okuması gibi bir tavır almak, pozisyon almak, valilerin ne yetkisindedir, ne de haddinedir. Eğer siyaset yapmak istiyorsa, bir rahatsızlığı varsa bizim siyaset tarzımızda tabi tercihini siyasetten yana yapabilir. Biz anayasa da bize verilmiş olan görev olarak halkı savunma, halkın değerlerini, kültürünü, ormanlarını savunmak üzere buradayız. Bu şehirde yangın olduğunu valilik daha sitesine koyamıyor. Bize  ders vermeden önce, bize mesaj vermeden önce, bizim şehrin huzurunu kaçırmak üzere burada bulunduğumuza dair ahkam kesmeden önce sitesinde Türkiye tarihinin en büyük yangınlarından birisinin olduğunu kabul etsin. İtiraf etsin ondan sonra bize cevap yetiştirmeye çalışsın. Biz daha ziyaretimize yeni başlamışız. Bunu huzur kaçırma diye tarif etmek fiilen bir çalışmayı engelleme suçudur. Bunu kendisine hatırlatmak istiyoruz” dedi.

OTURMA EYLEMİ YAPILDI

Yapılan açıklamadan sonra yangın yerine gitmek isteyen HDP heyetine polisler tarafından Valilik açıklaması gerekçe gösterilerek izin verilmeyeceği söylendi. Buna rağmen yola çıkan heyet Dersim-Elazığ yolunda oturma eylemi düzenliyor. (Dersim/EVRENSEL)

 

Fotoğraf: Evrensel