Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

HDP: YSK, hukuku çiğneyerek, kendini inkar ederek ve iktidar baskısına boyun eğerek karar almıştır

 

HDP: YSK, hukuku çiğneyerek, kendini inkar ederek ve iktidar baskısına boyun eğerek karar almıştır

 

"Hakimler bir kez daha cübbelerini iliklemiştir"

 

T24 / 06 Mayıs 2019 22:07

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), AKP'nin itirazları sonrası CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin iptaline karar vermesine ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, "YSK, hukuku çiğneyerek, kendini inkar ederek ve iktidar baskısına boyun eğerek, zerre kadar demokratik meşruiyeti olmayan bir karar almıştır" denildi.

HDP'den yapılan açıklamada, yarın Merkez Yürütme Kurulu'nun İstanbul kararı ve açlık grevlerine ilişkin olağanüstü toplanacağı belirtilirken, "YSK, hukuku çiğneyerek, kendini inkar ederek ve iktidar baskısına boyun eğerek, zerre kadar demokratik meşruiyeti olmayan bir karar almıştır. Hakimler bir kez daha cübbelerini iliklemiş, vicdani ve hukuki değerleri yok saymıştır" ifadeleri kullanıldı.

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü de Twitter hesabından HDP, YSK kararı sonrasında da aynı çizgidedir” paylaşımında bulundu. 

Kürkçü sosyal medyadan şu ifadeleri paylaştı:

"HDP’nin 31 Mart kararı 16 Nisan ve 24 Haziran’la süreklilik içinde bir tarihsel tutumun eseriydi. HDP tarihsel ve mantıksal olarak YSK kararı sonrasında da aynı çizgidedir. Bu çizginin sonuç vermesi muhalefetin, aklıyla alay eden Gladyo fitne operasyonuna direnmesiyle mümkün.

 

"AKP’nin YSK darbesinin muhalefet saflarında bir bozguna yol açacak şekilde sürdürülmesinden başka bir değeri olmayan bu safsatayı yayanları not edin. Kenetlenmesi gereken bir anda muhalefetin bütün yükünü omuzlayan HDP’yi ve Kürt halkını kötüleyenlere kapılanları akla davet edin.

"HDP demokratik muhalefetin aklıdır, ruhudur, vicdanıdır, tahammülüdür, Türkiye’nin ufkundaki yeni yaşamdır, çaresizliğinin çaresidir, faşizmin yenilgisindeki kritik güçtür. HDP’siz 31 Mart olmazdı, HDP’siz bir gelecek de olmayacak."