Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Türkiye'deki yeni rejim demokratik dönüşüme izin vermez

 

 

Türkiye'deki yeni rejim demokratik dönüşüme izin vermez

 

Türkiye'deki yeni rejim, eskinin görece demokratik rejimine geri dönmeye bile izin vermez.

 

Ahmet Aydın

7 Mayıs 2019

 

Neden izin vermez?

1- Çünkü, bu rejim tamamen hukuksuz ve keyfi bir şekilde kamu zenginliklerini yağmalayıp rantçı bir sermaye grubuna aktardı. Artık tekelleşen ve iktidarın sahibi olan bu sınıf; bırakalım siyasal iktidarı, yerel yönetimleri kaybetmeye bile tahammül edemez. İstanbul ''seçimleri''nin iptali bunun son kanıtıdır. Çünkü, siyasal ve yerel iktidar bu sınıfın varoluş dinamiğidir. Başka bir ifadeyle, bu sınıf için iktidar, ölüm kalım meselesidir. Ve eğer bir tercih yapmak zorunda kalırsa, elbette kendi varlığını sürdürmek için muhalefeti yok etme yolunu seçecektir.

2- Bu rejimin sahipleri ulusal ve uluslararsı zeminde öylesine büyük suçlar işlediler ki (IŞİD ve El Kaide ile suç ortaklığı ve Cizre, Diyarbakır, Surç, Ankara Garı katlimları gibi) bu suçlardan birisinden yargılanmaları bile, onların ömürboyu cezaevlerinde yatmaları için yeterlidir.

3- Asgari ölçülerde demokratik bir rejim, AKP-MHP rejiminin yağma siyasetine izin vermeyecek ve siyasal suçlarını görmemezlikten gelemeyecektir. Bu durumda AKP-MHP rejiminin de, böylesi bir demokratik yönetimi; her türlü araç ve yöntemle engellemeye çalışacağı açıktır.

Demokrasi güçleri bu faşist direnci kırabilirler elbette. Ancak bu da demokrasi ilkeleri üzerinden, tüm anti faşist güçleri kapsayan; tutarlı ve cesaretli bir mücadeleyle sağlanır ancak. Rejimin ortaya dökülen yolsuzlukları, suçları, hileleri ve hukusuzluğu karşısında bir ton söylenip, ardından; yapılanları sineye çekip; rejime boyun eğerek, demokrasiye ulaşılmaz. Bu yolla sadece faşist rejimin giderek güç toplamasına, kurumsallaşmasına ve nihayetinde yeterli güce ulaştığında, tüm muhalefeti şiddetle ezmesine neden olunur. Çünkü, bu rejimin girdiği yol tek yönlü, dönüşü mümkün olmayan bir yoldur. Ve o yolun sonunda muhalefetsiz bir diktatörürlük rejimi vardır.