Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Amed'den AKP'ye yanıt: Kendi sonunu hazırladın!

 

Amed'den AKP'ye yanıt: Kendi sonunu hazırladın!

 

HDP'liler, işgalci kayyum kararını Amed'de protesto etti. Polis engeli ve ablukasına rağmen açıklama yapan HDP'liler, "AKP kendi sonunu hazırlıyor" dedi.

 
 
ANF / AMED

Pazartesi, 19 Ağu 2019, 15:03

Görevi gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı HDP’liler, belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. HDP il binasında başlayan yürüyüş, çevredeki halkın alkış ve sloganlar desteğiyle Koşuyolu Parkı’na kadar devam etti. Burada polis tarafından HDP’lilerin yürüyüşü engellendi.

VALİ EYLEM YASAĞI KARARI ALDI

Polis, yürüyüşün engellenmesine, DBB’ye kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun dün aldığı kentte eylem ve etkinlik yasağı gerekçe gösterdi. Uzun süreli bekleyiş ardından Mızraklı ve HDP’liler, partinin il binasına geçerek, burada açıklama yapmak istedi. İl binasını çevik kuvvet ekipleri ve kalkanlarla abluka altına alan polis, burada da açıklama yapılmasına engel oldu. Bunun üzerine HDP’liler, oturma eylemi başlattı. Uzun süreli bekleyiş ardından HDP’liler parti binası önünde açıklama yaptı.  

'AKP KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR'

Yaptığı açıklamada belediyelere kayyum atanmasını “Siyasi darbe” olarak değerlendiren HDP’li Vekil Meral Danış Beştaş, “AKP iktidarı kendi sonunu hazırlayan kararlardan birini daha aldı. 31 Mart sonrası İstanbul seçimlerini yenilediklerinde, ‘AKP intihar ediyor’ dediğimizde 800 bin farkı gördüklerinde, AKP’nin iktidardan nasıl düştüğünü gördüler” diye konuştu. 

SOYLU’YA YANIT: 500 BİNDEN FAZLA OYLA SEÇİLDİ!

İçişleri Bakanlığı’nın “Kim tarafından nasıl belediye başkanı yapıldığı bilinmeyen insanlar” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Beştaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu sözlerle yanıt verdi: “Sen bilmiyor olabilirsin ama belediye eşbaşkanımız 500 bini aşkın oyla seçildi. Kim tarafından seçildiği bütün dünya ve Diyarbakır biliyor. Biz adaylık başvurusu yaptığımızda, Anayasa mevzuatına göre yaptık. Ama söz konusu İçişleri Bakanlığı açıklamasında ne anayasa tanıyor ne seçim kanunu tanıyor ne de hak tanıyor.” 

'AKP HIRSIZDIR'

Mızraklı’nın yüzde 63 oy ile seçildiğini hatırlatarak, kararın hukuk dışı olduğunu ifade eden Beştaş, “Halktan korkuyorlar. Halktan daha büyük bir güç yoktur. Kayyumlar belediyelere girmiş olabilir ama onlar Diyarbakır’ın belediye başkanları olamazlar. Tonlarca kadayıf yiyecekler. Tabi bunu yemiyorlar, hırsızlık yapıyorlar. AKP’nin diğer adı hırsızdır” şeklinde konuştu. 

ÇAĞRI: GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM

Kamuoyunun kayyum atamalarına sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Beştaş, “Diyarbakır, Antalya’dır, İstanbul’dur, Hakkari’dir. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Bugün buraya kayyum atayan AKP, yarın İzmir’e, İstanbul’a, Ankara’ya atayabilir. Güçlerimizi birleştirmeliyiz” çağrısında bulundu. 

‘25 MİLYONU ALACAK HAPİSHANENİZ VAR MI?'

HDP’lilere yönelik siyasi soykırım operasyonları kapsamında 418 kişinin gözaltına alınmasına da tepki gösteren Beştaş, şöyle dedi: "Kayyum atayanlar, tepkiyi engellemek için operasyonlar yapıyor. Arkadaşlarımızı geri çekin, kayyumunuzu geri çekin. O orada gayri meşru bir şekilde halkın gözüne tek bir gün bakamama, kapalı kapılar ardından ancak banyosunu yapabilir. Kayyum bu kentte belediye başkanlığı yapılamaz. 418 kişiyi alabilirsiniz ama 480 bin kişi, 6 milyon kişiyi gözaltına alamazsınız. 25 milyon HDP’liyi alacak bir hapishane yok.