Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Halk sokakları terk etmiyor

 

Halk sokakları terk etmiyor

 

MA /20 Ağustos 2019

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla belediye binası önünde toplanan kitleye TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale edildi. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıya rağmen halk sokakları terk etmiyor.

 
İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi eşbaşkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) hizmet binasının bulunduğu Elazığ Caddesi ve Lise Caddesi’ne çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Polis ablukasına rağmen yüzlerce partili ve yurttaş sabah saatlerinden itibaren burada toplanmaya başladı. Kayyumu protesto etmek amacıyla atılan sloganlar ve alkışları hazmedemeyen polis, sürekli müdahale tehditlerinde bulundu.
 
Belediye binası önünde tepkiler devam ederken, partililer ve yurttaşlar Lise Caddesi’ne geldi. Polis bariyerlerine dayanarak, sloganlar eşliğinde tepkilerini gösteren yurttaşlar, burada polis müdahalesine maruz kaldı. Müdahaleler devam ederken, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan açıklama yapmak üzere sloganlar eşliğinde yurttaşların bulunduğu noktaya geldi. 
 
POLİSTEN BİLİNDİK SÖZLER: BEN DEVLETİM
 
Temelli ve beraberindekileri sloganlarla alkışlayan kitleye ikinci kez polis müdahalede bulundu. TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin saldırdığı kitle, Lice Caddesi’ni terk etmeyerek, protesto eylemlerini sürdürdü. Yurttaşların saldırıya tepki göstermesi üzerine, polis yine “Ben devletim” diyerek saldırıyı savundu. Saldırılar sırasında HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yaralandı. Başaran, çevrede bulunan partililer tarafından hastaneye kaldırıldı.
 
AYDENİZ: SOKAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ
 
Polis saldırılarına tepki gösteren HDP’li vekil Saliha Aydeniz, valiliğin yasaklama kararına rağmen dün kayyum atanması ardından Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Şehit Gazi Birlik-Sen’in belediye binası önünde açıklama yaptığını belirterek, “Demokratik taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Sokakları terk etmeyeceğiz” dedi.
 
COPLU SALDIRI
 
HDP’li vekillerin polise tepkisi üzerine polisin saldırıyı durdurması üzerine Temelli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama ardından slogan atayan kitle, bir kez daha polis saldırısına maruz kaldı. TOMA müdahalesine maruz kalan kitle, çevik kuvvet ekiplerinin coplu saldırılarına uğradı. Polis saldırısında çok sayıda yurttaş yaralandı. 
 
GAZLI MÜDAHALE
 
Polisin sert saldırılarına rağmen kitle Lise Caddesi’ni terk etmemesi üzerine bu kez polis kitleye gaz bombalarıyla saldırdı. Gazlı müdahale üzerine kitle sokaklara dağılarak, eylemlerini sürdürüyor. 
 
EYLEMLERİNİ SANAT SOKAĞI’NA TAŞIDILAR
 
Bir grup eylemci ise valilik binasının bulunduğu Anıt Park’a doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde Anıt Park’a ulaşan kitleye burada da polis müdahale etti. Daha sonra Yenişehir ilçesinin Ofis semtine geçen kitle, eylemlerini Sanat Sokağı’na taşıdı. Grup buradan sloganlar eşliğinde geçtiği Gevran Caddesi’nde yine polis müdahalesiyle karşılaştı. 
 
Polis saldırılarına rağmen sokakları terk etmeyen yurttaşların, protesto eylemleri yayılarak devam ediyor.