Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Özerk Yönetim: Diyalog ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız

 

Özerk Yönetim: Diyalog ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız

 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, çözüm için en başından bu yana Suriye içi diyalog ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını, Suriye topraklarına ve halkına yönelik saldırıda bulunan terör güçlerine karşı durduklarını belirtti.
 

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bölgedeki son gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

 “Demokratik Özerk Yönetim, Suriye’deki bütün oluşumların, yönetimin ve halkın diyalog içerisinde olması için Suriye krizinin başından bu yana 3’üncü yolu esas aldı. 3’üncü yol Suriye’de barış ve beraberliğin sağlanmasını esas alıyor ve dış müdahaleleri ret ediyor. Demokratik Özerk Yönetim, bölgelerin terörist gruplardan temizlenmesinden sonra Kürt halkını ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün bileşenleri koruyarak tecrübe edindi. Yine bütün bileşen ve halkların haklarını fark gözetmeden korudu.

Özerk Yönetim, Suriye krizinin çözüm haritasını Rusya’ya sundu ve Rusya da olumlu tepki verdi. Çünkü sunduğumuz yol haritası ulusaldır ve parçalama gibi çelişkilerden uzak olmakla beraber kendini Özerk Yönetim olarak ispatlamıştır. Ancak Türk devleti gerçek dışı iddialarıyla Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etmek ve Osmanlıyı yeniden canlandırmak istiyor. Bu nedenle Demokratik Özerk Yönetim olarak, Suriye krizini çözüm yollarını engelleyen ve Türk devletinin Suriye’yi işgal planlarının önünü açan suçlamaları olumsuz görüyoruz.

Özerk Yönetim, Suriye’den ayrılmak veya Suriye’nin bir parçasını ayırma iddialarının aksine Kuzey ve Doğu Suriye halkının hakları için Suriye hükümeti ile sürekli diyalog içerisindedir. Bu da Suriye rejimine, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin bir kısmını QSD’den özgürleştirdiklerini söyleyen güçlerin iddialarının yalan olduğunu ortaya koyuyor. Bu güçlerin bölgeye gelişi, Suriye topraklarında 11 bin şehit veren ve bölgeyi terörden temizleyen QSD ile Suriye rejim güçleri arasında varılan anlaşma neticesinde olmuştur. Suriye hükümeti ile 2012’den bu yana devam eden görüşmeler, Suriye’deki krizlerin çözülmesi talebinin açıkça gösteriyor.

Özerk Yönetim olarak iddiaları ve suçlamaları ret ediyoruz. Yine Suriye krizinin özellikle Suriye içi diyalog ile çözülmesi konusunda ısrarcıyız. Çünkü Özerk Yönetim başından bu yana Suriye topraklarının bütünlüğünün korunması ve Suriye’nin terörist güçlerden korunması için çalışıyor. Özerk Yönetim Suriye’yi Kuzey ve Doğu Suriye’yi parçalamaya çalışan ve İskenderun senaryosunu tekrarlamak isteyen Türk devletine karşı savunuyor.”