Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Dersim Sanat İnisiyatifi: Dersimli sanatçılara sistemli baskı var

 

Dersim Sanat İnisiyatifi: Dersimli sanatçılara sistemli baskı var

 

Dersim Sanat İnisiyatifi, Dersimli sanatçılara yönelik baskı ve tutuklamaları protesto etti. Dersimli sanatçılar ile hak savunucularının katıldığı açıklamada, "Halk sanatçısının ve aydınının halkının haklarını savunması meşrudur" denildi.

 

DUVAR – Sanatçı Yılmaz Çelik’in tutuklanmasına tepki gösteren Dersim Sanat İnisiyatifi, İHD Dersim şubesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Halkların aydınları ve sanatçıları da tarihin her döneminde her zaman halkının ve haklının yanında saf tutmuş, bunun bedelini de insani olmayan yön ve yöntemlerle ödemiştir” ifadelerine yer verildi.

Dersim Sanat İnisiyatifi adına Cem Vazo’nun okuduğu açıklamada, “Yaşadığımız topraklarda halkların yaşadığı acılara her gün yenisi eklenmektedir. Gerek Orta Doğu’da gerek ülkemizde akıtılan kan ve gözyaşı dinmek bilmiyor. Hakların dillerine, inançlarına, etnik kimliklerine ve düşüncelerine tahammül edemeyen bu çağ dışı zihniyetlere karşı demokratik hak ve özgürlük mücadelesi de elbette devam ediyor. Bu haklı mücadelede elbette ki çok ağır bedeller de ödendi, ödeniyor” denildi.

‘SANATÇILAR SERBEST BIRAKILSIN’

Dersimli sanatçılara yönelik tutuklama ve soruşturmalara tanıklık ettiklerini belirten Vazo, “Birçok aydın ve sanatçılarımızın evlerine yapılan tebligatlarla ifadelerine başvurulmaktadır. Kamuoyuna yansıdığı gibi, sanatçılarımızdan Ferhat Tunç, Şenol Akdağ, Mikail Aslan’a uygulanan antidemokratik uygulamalar Yılmaz Çelik’in tutuklanmasıyla devam etmektedir” dedi.

İnisiyatif, açıklamayı “Biz Dersimli aydın ve sanatçılar; genelde ülkede, özelde Dersim’de kim ya da kimlere karşı yapılırsa yapılsın, sistemli hale gelen bu baskı ve sindirme politikalarını şiddetle protesto ediyoruz. Halkların türkülerini yapanlar yasaları yapanlardan daha güçlüdür. Halk sanatçısının ve aydınının halkının haklarını savunması meşrudur. Haklarında açılan davalara ve tutukluluk hallerine derhal son verilmelidir” diyerek bitirdi.

Açıklamanın ardından Dersimli sanatçılar Yılmaz Çelik’in bir şarkısını birlikte okudular. (HABER MERKEZİ)