Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

İranlılardan Trump'a 'kültürel miras' dersi: Sosyal medyada kampanya başlatıldı


 

 

İran'dan Trump'a 'kültürel miras' dersi: Sosyal medyada kampanya başlatıldı

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'İran kültürü açısından önemli yerleri vurma' tehdidine tepki yağıyor. İranlılar sosyal medyada bir kampanya başlatarak, ülkelerinin binlerce yıllık tarihe sahip olan kültürel mirasının fotoğraflarını paylaşıyor. Paylaşımlar, İran turizmi için adeta fırsata dönüşmüş durumda. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise bir dizi televizyon programında Trump'ın sözlerinin uluslararası hukuk ihlal olmadığını savunmaya çalıştı.

Pompeo, Fox News’a açıklamasında “Başkan Trump bir kültürel yere saldıracağını söylemedi – ne dediğini okuyun” demekle yetinirken, ABC kanalıyla söyleşisinde “Yasalar dahilinde davranacağız. Sistemin içinde hareket edeceğiz. Hep öyle yaptık, hep öyle yapacağız” dedi. ABD Dışişleri Bakanı, CNN International’dan gelen “Size göre kültürel merkezler adilane hedefler mi?” sorusunaysa, “Doğru ve Amerikan hukukuyla uyumlu şeyleri yapacağız” yanıtını verdi.

Pompeo’nun üç kanalla söyleşisinde de kültürel hedefleri vurmanın uluslararası hukuka aykırı olup olmadığına dair soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçınması dikkat çekti.

Trump’ın sözlerine öfkelenen İranlılar ise sosyal medyada bir kampanya başlatarak, ülkelerindeki binlerce yıllık tarihe sahip olan önemli kültürel yerlerin fotoğraflarını IranianCulturalSites etiketiyle paylaşıyor. Paylaşımlar, İran’ın birçoğu UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunan tarihi merkezlerinin tanıtımı için bir fırsata dönüşmüş durumda. (DIŞ HABERLER)

--------------

Haberin tamamı : https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2020/01/05/irandan-trumpa-kulturel-miras-dersi-sosyal-medyada-kampanya-baslatildi/