Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenler 25. yılında unutulmadı: Adalet istiyoruz

 

Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenler 25. yılında unutulmadı: Adalet istiyoruz

 

Gazi Katliamı'nda hayatını kaybeden 22 kişi anıldı. Adalet talebinin yinelendiği anmada, "Katiller korunuyor, adalet istiyoruz" denildi.

 
 

Eylem NAZLIER /Evrensel
İstanbul / 12 Mart 2020

 

İstanbul Gazi Mahallesi'nde 12 Mart 1995’te başlayan ve Ümraniye’de halkın sokaklara dökülmesiyle yaşanan katliamda hayatını kaybeden 22 kişi anıldı, adalet talebi yinelendi.

Gazi Mahallesi’nde sabah erken saatlerden itibaren toplanan yüzlerce yurttaş, ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu "Gazi, Ümraniye adalet istiyoruz" pankartını açarak katledilen 22 yurttaşın fotoğrafını taşıdı. Gazi Cemevinde bir araya gelen kitle, katliamın yapıldığı eski postaneye yürüdü.

Aileler adına basın açıklamasını Engin Engin okudu. Engin, katliamın amacının halkı birbirine kırdırmak, Alevi-Sünni çatışması yaratmak olduğunu belirterek, "Amaç Gazi’de devrimci muhalefeti sindirmek ve demokrat halka gözdağı vermekti. Katiller nasıl oluyor da polis devriyelerinin çok yoğun olduğu bir yerde, ellerini kollarını sallayarak ortadan kayboldu?" diye sordu. Engin, "Katillerin yakalanması ve cezalandırılmasını isteyen Gazi halkına, bu kez de, halkın can ve malını korumakla görevli olması gereken devlet güçleri tarafından, dünya basınının gözü önünde, hedef gözetilerek otomatik silahlarla ateş edilmiş, karanfillerimizi bıraktığımız bu yerde onlarca kişinin ölümüne yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olunmuştur" dedi.

 

"SORUMLULAR CEZALANDIRILMALIDIR"

Engin, kim olduğu belli olmasına rağmen açılan göstermelik davada katillerin cezalandırılmadığı ve sadece iki polisin sorumlu tutulduğunu belirterek, "Katliamdan; Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, Emniyet Genel Müdürü. İstihbarat Daire Başkam Hanefi Avcı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir sorumludur ve cezalandırılmalılar. Yeni canların öldürülmemesi için aramızda gezinen katillerin, Gazi olaylarını planlayan, organize eden sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Kitle, daha sonra olayların başladığı kahvehaneye doğru sloganlarla yürüyüşüne devam etti. Kahvehane önüne de karanfil bırakan kitle, mezarlığa doğru yürüdü ve katledilen kişileri mezarları başında andı. Mezarlara karanfil bırakıldıktan sonra katliamda yaşamını kaybedenler için cemevinde lokma verildi.

 

 

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/ Evrensel