Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

YBŞ: Faşist devletin Osmanlı hayallerini engelleyeceğiz!

 

YBŞ: Faşist devletin Osmanlı hayallerini engelleyeceğiz!


YBŞ Komutanlığı, Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, herhangi bir kayıplarının olmadığını, 4 savaşçının yaralandığını belirtti.

 

ANF / 15 Haz 2020, 17:05

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ, işgalci Türk devletinin saat 00.00 ile 01.00 arasında hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

YBŞ Komutanlığı, “Saldırılarda altı noktamız hedef alındı. Bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yok, 4 arkadaşımız yaralandı. Yaralı arkadaşlarımız için şifa diliyoruz” dedi.

Açıklamada Türk devletinin daha önceki kapsamlı saldırısının Nisan 2017’de gerçekleştiğini hatırlatan YBŞ, “Bu hava saldırıları sadece askeri bir saldırı ile sınırlı değil, kültürel soykırımı amaçlıyor. Bu saldırılarla Şengal’i boşaltmak, dönmek isteyenlerin de önünü almak istiyorlar. Bu çerçevede MİT ve işbirlikçileri 2014’da halkımıza yönelik saldırıları yeniden canlandırmak ve soykırım amacına ulaşmak istiyor” diye belirtti.

Türk devletinin bir yandan bölgenin demografisini değiştirmek, diğer yandan Müslüman Kardeşleri sistematik bir şekilde geliştirmek istediğine dikkat çeken YBŞ, “Gerçek şu ki, YBŞ-YJŞ Şengal ve Irak’ın savunmasını yapıyor. 2014 fermanına karşı olduğu gibi özerk bir Şengal ve demokratik bir Irak için direneceğiz. Bu direniş faşist devletin Osmanlı hayallerini engelleyecek” vurgusunda bulundu.

Açıklamada, “Biz YBŞ olarak diyoruz ki, faşist Türk devleti hiçbir zaman emperyalist ve sömürgeci hayallerini hayata geçiremeyecek. Zira YBŞ, Êzidî halkının fedai gücüdür. YBŞ savaşın en ağır zamanlarında kendisini inşa etti ve kendi öz gücüyle güce dönüştü. Biz masalarda bir kaç tarafın bir araya gelerek oluşturduğu bir güç değiliz, biz savaşta direnişçi duruşumuzu ispatladık. Bu nedenle, YBŞ-YJŞ’nin her savaşçısı ideoloji sahibi ve profesyonel bir savaşçıdır” denildi.

“Kimse YBŞ’nin bu imha saldırıları karşısında kırılacağını hayal etmemeli” diyen YBŞ, şu çağrılarla noktaladı: “Şengal Êzidîlerin toprağıdır ve hep böyle kalacaktır. Şengal’den Şêxan’a, Avrupa’dan Rusya’ya halkımızı her alanı direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz. Demokratik ve yurtsever tüm kesimleri de faşist saldırılar karşısında direnişi güçlendirmeye çağırıyoruz”