Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Kobanê’de on binler yürüdü: Türkiye DAİŞ’in ortağıdır

 

Kobanê’de on binler yürüdü: Türkiye DAİŞ’in ortağıdır

 

Kobanê’de Türk devletinin gerçekleştirdiği kadın katliamını kınayan on binler, Türkiye’nin DAİŞ’in saldırılarını sürdürdüğünü vurguladı.

 

Kobanê’de bir araya gelen on binler, kitlesel yürüyüşle Türk devletinin Kobanê’nin Helincê köyünde gerçekleştirdiği kadın katliamını kınadı. Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen kitle, işgal saldırılarını kınayan pankartlar, Kongreya Star bayrakları ve şehitlerin posterleriyle yürüyüşe geçti. Kent sakinlerinin yoğun katılım sağladığı yürüyüşte, Türk devletinin katliam ve saldırılarına öfke yağdı.

Sık sık direniş sloganlarının atıldığı yürüyüş Şehit Egid Meydanı’nda mitinge dönüştü. Burada Fırat Bölgesi Kadın Hareketi adına konuşan Rewşen Haçim, Türk devletinin kadınları katlettiği saldırıyı DAİŞ çetelerinin 2015 yılında gerçekleştirdiği katliam saldırısının yıldönümüne denk getirdiğine dikkat çekti. Türk devletinin DAİŞ’in ortağı olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Rewşen, katliam saldırılarına karşı direnişlerinin süreceğini vurguladı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Şahîn, Türk devletinin uluslararası güçlerle vardığı ateşkes anlaşmalarını ihlal ettiğini ve sivil halkı hedef aldığını söyledi. PYD Fırat Bölgesi Genel Meclisi Üyesi Eyşe Efendî ise Türk devletinin Kürt kimliğini hedef aldığını ve kapsamlı bir katliam planladığını vurguladı.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.