Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti

 

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti

 

Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabı üzerinden, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tutulan ölüm orucundaki tutuklu avukat Ebru Timtik’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Yeni Yaşam / 27 Ağustos 2020

 

Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabı üzerinden Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tutulan tutuklu avukat Ebru Timtik’in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 

Cenaze ATK’ye götürüldü

 

“Adil yargılanma” talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan ve Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tutulan tutuklu avukat Ebru Timtik yaşamı yitirdi. Timtik’in cenazesi otopsi işlemleri için Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürüldü.

Timtik’in cenazesi için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önünde toplanan kitleye açıklamalarda bulunan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Sinan Zincir, herkesi ATK önüne gitmesi için çağrı yaptı.

Timtik Gazi’ye defnedilecek

MA’nın haberine göre ÖHD’li avukatlar, cenazenin Cumartesi günü Gazi Mezarlığı’nda defnedileceğini aktardı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlardan alınan bilgilere göre, Timtik’in cenazesi Gazi Cemevi’nde yapılacak törenin ardından vasiyeti üzerinde 29 Ağustos Cumartesi günü Gazi Mezarlığı’nda bulunan annesinin kabrinin yanına defnedilecek.

Avukatlar, Timtik’in yakınlarının otopsi yapılmasının istemediği bilgisini paylaşarak, yaptıkları görüşmelere dair şu bilgileri paylaştı: “Aile ve meslektaşlarının kararı cenaze buradan alınıp Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mahallesi Cemevi’ne götürülecek. Burada yapılacak dini vecibelerinin ardından Timtik’in vasiyeti üzerine annesinin bulunduğu Gazi Mezarlığına defnedilecek. Emniyet yetkilileri bize ‘neden bu gece ya da yarın değil Cumartesi defnedeceksiniz’ diye sordu. Biz de ‘cenazemizin yakınları gelecek o yüzden Cumartesi defnedeceğiz’ dedik. Bunun üzerine kendi aralarında görüşüp bize dönüş yapacaklar.”

Cenazenin verilmemesi gibi bir durumun da gelişebileceğine dikkati çeken avukatlar, her türlü gelişmeye karşı ATK önünden ayrılmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

BenzerHaberler