Salı, Nisan 16, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

ESP: Esareti sadece cesaret yenebilir

 

ESP: Esareti sadece cesaret yenebilir

 

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve SKM MYK üyesi Çiçek Otlu dahil 17 üye ve arkadaşlarının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapan ESP, "Esareti sadece cesaret yenebilir. Sömürüye, inkâra, baskıya, istismara, tacize ve tecavüze karşı mücadelede boşalan devrimci safları doldurarak kendi mücadelesine sahip çıkmalıdır. Mücadele eden esir düşebilir. Etmeyen ise zaten esirdir. Özgürlük birlikteliğimizde ve ellerimizdedir" ifadelerini kullandı.

 

ETHA / 11 Eylül 2020

 

ESP Merkez Yürütme Kurulu, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve SKM MYK üyesi Çiçek Otlu dahil 17 üye ve arkadaşlarının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

"Esareti sadece cesaret yenebilir" başlıklı açıklamada, "Bu saldırıların amacı halkın örgütlü güçlerini teslim alarak onu iyice sessizleştirmektir. Çünkü devrimcilerin faşizmin yarattığı bozkırı tutuşturabilecek kadar "tehlikeli" olduklarını en iyi burjuva-faşist rejimler bilmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Mücadelede boşalan devrimci safların doldurulması çağrısı yapan ESP MYK açıklamasında şunları kaydetti:

"Faşist diktatörlüğün partimize yönelik gerçekleştirdiği polis operasyonunda gözaltına alınan 17 üye ve arkadaşımız bugün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar.

Operasyonun torba liste olarak kurgulanması, yakalama kararı olmayan insanların dahi evlerinin basılarak terörize edilmesi, avukatlarımıza özel soruşturma yasağı getirilmesi, gözaltında işkence, savcının ifade almaya bile gerek görmeden tutuklamaya sevk etmesi, karar hızlı çıksın diye yargılamaların iki mahkemeye bölünmesi faşizmin burjuva hukukundan kalan kimi kırıntılarına bile riayet etmeden, devrimci sosyalistleri doğrudan tutsak alma hedefiyle hareket ettiğini gösteriyor.

Tekrar söylüyoruz. Bu saldırıların amacı halkın örgütlü güçlerini teslim alarak onu iyice sessizleştirmektir. Çünkü devrimcilerin faşizmin yarattığı bozkırı tutuşturabilecek kadar "tehlikeli" olduklarını en iyi burjuva-faşist rejimler bilmektedir.

Bunu halkımız da bilmelidir. Sömürüye, inkâra, baskıya, istismara, tacize ve tecavüze karşı mücadelede boşalan devrimci safları doldurarak kendi mücadelesine sahip çıkmalıdır.

Mücadele eden esir düşebilir. Etmeyen ise zaten esirdir. Özgürlük birlikteliğimizde ve ellerimizdedir."