Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Dersim’de birçok kurum ve örgütten tepki: 'Tarikat kuşatmasına hayır'

 

Dersim’de birçok kurum ve örgütten tepki: 'Tarikat kuşatmasına hayır'

 

Dersim’de 19 oluşum, kentte son zamanlarda tarikat örgütlenmesinin arttığını dile getirerek tepki açıklaması yaptı. Ortak açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, "Munzur Üniversitesi’ni tarikat ve cemaat örgütlenmeleri ile dolduran ve kentin kültür dünyası ile yaşayış şeklini asimilasyoncu bir biçimde dönüştürmeyi hedefleyen bu anlayış, AKP-MHP ittifakının tek adamcı ve gerici siyasetinin bir ürünüdür" dedi.

 

Duvar / 8 Aralik 2020

 

DERSİM - Dersim’de birçok sivil toplum örgütü, meslek örgütü, sendika ve siyasi parti, kentte çok sayıda tarikat ve dinci vakıfların farklı isimler altında faaliyet yürütmesine tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında, Munzur Üniversitesi bünyesinde bu cemaatlere üye çok sayıda akademisyen olduğu da dile getirildi.

Sanat Sokağı'ndaki basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Dersim Barosu, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen, Genel İş Sendikası ile kadın ve çevre örgütleri katıldı. 

Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, Munzur Üniversitesi’nin 'FETÖ' gibi cemaatlerin cirit attığı çiftlik haline dönüştüğünü belirterek, “Munzur Üniversitesi’ni tarikat ve cemaat örgütlenmeleri ile dolduran ve kentin kültür dünyası ile yaşayış şeklini asimilasyoncu bir biçimde dönüştürmeyi hedefleyen bu anlayış, AKP-MHP ittifakının tek adamcı ve gerici siyasetinin bir ürünüdür. Rektör ve dar çevresinin üniversitelerde kültürel çeşitliliği tarikat çeşitliliği olarak algılaması, Munzur Üniversitesi’ne biçilen misyonun adeta dışavurumudur. Bilimin ve aydınlanmanın merkezi olması gereken Munzur Üniversitesi'nin, FETÖ’cülerin, Menzilcilerin, Süleymancıların, Milli Görüşçülerin sayısız vakıf ve dernekle cirit attığı ve kadro kaptığı bir çiftlik haline getirilmesi asla kabul edilemez” dedi.

 

'KURULAN VAKIF VE DERNEKLER ÇOĞUNLUKLA ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ELEMANLARINCA YÜRÜTÜLÜYOR'

Dersim Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı saha çalışması sonucu ortaya çıkan ve gözlemleri sonucu, kentte kurulan vakıf ve derneklerin çoğunlukla üniversite öğretim elemanlarınca yürütüldüğünü dile getiren Ergin Tekin, “Üniversitenin temel misyonunun bilimsel çalışmalar olması gerekirken üniversiteyi yöneten ekibin bütün enerjilerini bu alanlara harcamaları manidardır. Bu kişilerin çalıştıkları kurumlarda, ihtiyaç olmadığı halde kapanan bölümlere kadro açtırarak, kaynak israfına neden oldukları, işe yerleştirmelerde adaylara farklı dayatmalarda bulundukları, sendika ve parti üyeliklerine zorladıkları bilinen egemen zihniyetin üniversitedeki tezahürüdür” diye konuştu.

 

'REKTÖR, ÖĞRENCİ ALAMADIĞI BÖLÜMLERE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANI VERİYOR'

Munzur Üniversitesi’nin öğrenci alamadığı bölümlere Fas, Somali, Suriye, Suudi Arabistan, Afganistan, Sudan, Yemen, Lübnan, Filistin, Özbekistan, Türkmenistan’dan öğrenci aldığı iddia eden Tekin, “Munzur Üniversitesi Rektörünün, yabancı uyruklu öğrenci kontenjan ilanı vermesinin sadece ticari bir ilişki olmadığı, bu alana yönelik özel bir politika olduğu gayet açıktır” şeklinde konuştu.

 
'ÜNİVERSİTE ASLİ GÖREVİNE DÖNMELİ'

EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, Munzur Üniversitesi’nin ivedilikle asli görevine dönmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bunun için; bugüne kadar, olumsuz haberler dışında gündeme gelmeyen ve bütün enerjisini 'toplum mühendisliği' ve 'algı yönetimi' yapmaya harcayan, yukarıda belirttiğimiz bütün olumsuzlukların asil sorumlusu, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek bir an önce görevden alınmalıdır.

İlimizin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü kaçırtıp, yerini, üniversitenin ihtiyacı olmadığı halde hemşerileri ile dolduran Ubeyde İpek mutlaka gitmeli, akademik personel alımında hemşericilik gibi ilkel değerler üzerinden değil, liyakat üzerinden hareket edecek ve kentin kültürel dokusuna saygılı, bilimden yana yeni bir rektör atanmalıdır.”