Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Ertuğrul Kürkçü’den TAK’a: Hiçbir hareket, IŞİD’le aynı hata düşmeyi bir kuru özürle geçiştiremez

 

Ertuğrul Kürkçü’den TAK’a: Hiçbir hareket, IŞİD’le aynı hata düşmeyi bir kuru özürle geçiştiremez

 

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır’da 11 yurttaşın hayatını yitirdiği bombalı saldırıyı üstlendiğini duyuran Kürdistan Özgürlük Şahinleri’nin (TAK) açıklamasına tepki gösterip sivil halkı hedef alan şiddeti hiçbir sözün meşrulaştıramayacağını söyledi.

İki polis ve dokuz sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı TAK’ın üstlendiğine ilişkin açıklamayı paylaşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Twitter’dan örgüte tepki gösterdi.

 

Kürkçü, “Hiçbir söz, vekillerimiz, eşbaşkanlarımız, yöneticilerimiz ve sivil halkı hedef alan kör şiddeti haklılaştıramaz. Hiçbir kurtuluş hareketi IŞİD’le aynı hat üzerine düşmeyi, yaşam hakkını hoyratça çiğnemeyi bir kuru özür ile geçiştiremez” diye yazdı.

 

Valilik PKK dedi, IŞİD ve TAK üstlendi

 

Fotoğraf: Reuters

 

Önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen saldırı bombalı araçla emniyet ek binası yakınlarında gerçekleştirilmişti.

HDP’li Ziya Pir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, IŞİD’in saldırıda emniyette tutulan HDP’lileri hedeflediğini iddia edip, şunları yazmıştı: “Çüngüş ilçe başkanı hayatını kaybetti. Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder kılpayı kurtuldu. Demirtaş, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve ben saldırıdan biraz önce çıkarılmıştık. Onlarca HDP ve DBP’li ise 26 gündür orada gözaltında. Valiliğin dün yapmış olduğu yalan açıklama beni şaşırtmadı. Geçen haftaki beyanlarıyla örtüşüyor ve artık güvenirliğini tamamen yitirdi!”

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, bombalı saldırının emniyette tutulan HDP’lileri hedef aldığını savunarak, “Katliam yapacaklardı” demişti.

Diyarbakır valiliği tarafından yapılan açıklamada saldırının PKK tarafından üstlenildiği belirtilmiş, Başbakan Binali Yıldırım da, “Bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi” demişti. Buna karşılık PKK saldırıyı üstlendiğini duyuran bir açıklama yapmamıştı.

IŞİD’in haber ajansı Amaq’tan yapılan açıklamadaysa, örgütün saldırıyı üstlendiği aktarılmıştı. Böylece IŞİD, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiği bir saldırıyı da üstlenmiş oldu.

Valilik ikinci bir açıklamayla salldırının PKK tarafından yapıldığında ısrar etmiş, HDP ise IŞİD’i işaret etmişti.

Son olarak bugün önce ANF saldırıyı TAK’ın üstlendiğini duyurmuş, ardından örgüt  internet sitesinden saldırıyı üstlenmişti.

‘Paylaşılamayan’ vahşet: TAK, Diyarbakır saldırısını üstlendi