Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Erciş’te insanlık suçu işlendi

 

 

Erciş’te insanlık suçu işlendi

 

Van’ın Erciş ilçesinde polis ve askerin baskın yaparak Hediye Ataman’ı yakarak katlettiği evde inceleme yapan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, olayın bir insanlık suçu oludğunu belirtti.

 

19 Kasım 2016 Cumartesi 17:07

VAN – ANF



Erciş’te polis ve asker baskınında ateşe verilen evinde yanarak can veren Hediye Ataman olayıyla ilgili inceleme yapan İHD heyeti, olayı “PKK’ye operasyon” diye yansıtan valilik ve İçişleri Bakanlığı’nı yalanladı.

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Mahallesi Agamast yolu üzerinde bulunan Ahmet Ataman adlı kişiye ait evin, asker ve polis baskınında ateşe verilmesi sonucu Hediye Ataman’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi incelemelerde bulundu.

Olay yerinde inceleme yapan ve tanıklarla görüşen insan hakları savunucusu heyet adına açıklama yapan İHD Şube Başkanı Murat Melet, yaşanan olayın insanlık dışı olduğuna vurgu yaptı. Silahsız savunmasız insanların diri diri yakılmasının bir insanlık suçu olduğunu belirten Melet, “Van Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın iddiaları var. Bu evde PKK militanlarının olduğu söyleniyor. Görülen tabloda böyle bir şey ortaya çıkmamıştır” dedi.

Öte yandan Hediye Ataman’ın cenazesi otopsi işlemleri için Van Dursun Odabaşı Devlet Hastanesi’nde bekletilirken, olay sonrası eşi Ahmet Ataman ile birlikte gözaltına alınan akrabaları Suphi, Halit ve Ömer Ataman serbest bırakıldı.