Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Mêrdîn’de operasyon: Ahmet Türk ile birlikte çok sayıda gözaltı

 

Mêrdîn’de operasyon: Ahmet Türk ile birlikte çok sayıda gözaltı

Mêrdîn’de eş zamanlı yapılan operasyonda Mêrdîn Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Artuklu Belediye Eşbaşkanları Emin Irmak ile Leyla Sevinç’inde aralarında olduğu çak sayıda kişi gözaltına alındı

 

Özgürlükçü Demokrasi / 21 Kasım 2016

 

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan ve yerine kayyum atanan Mêrdîn (Mardin) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. Mêrdin merkeze bağlı Artuklu ilçesinde ikamet eden Ahmet Türk’ün evi polisler tarafından ablukaya alındı. Daha sonra içeri giren polisler arama yaptı. Aramaların ardından Ahmet Türk polisler tarafından gözaltına alındı.

Belediye Eşbaşkanları Emin Irmak ve Leyla Sevinç’in de aralarında olduğu birçok kişi gözaltına alındı. Mêrdîn’de gözaltılar devam ediyor. Ancak gözaltı sayısı netleştirilemedi. Gözaltına alınan Türk, Irmak ve Sevinç, Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Belediye eşbaşkanları Türk ve Sevinç ile gözaltına alınan diğer kişilere 5 gün avukat yasağı getirildi.

Vali Kayyum olarak atanmıştı

Görevden alınan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün yerine bir süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Valisi Mustafa Yaman kayyum olarak atanmıştı.

Gözaltı sayısı artıyor

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Artuklu Belediye Eşbaşkan Yardımcıları İsmet Birtek ve Mehmet Yıldırım ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan belediye binasından, Artuklu Belediyesi avukatlarından Ziya Baği, meclis üyesi Mehmet Ali Amak, belediye çalışanları Şeyhmus Amak ve Sultan Bingöl. Polisin devam eden operasyonlarıyla birlikte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.