Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Yakalama kararı çıkarılan Müslim’e göre Türkiye’de hukuk yok: Bizi yakalayamazlar

 

Yakalama kararı çıkarılan Müslim’e göre Türkiye’de hukuk yok: Bizi yakalayamazlar

 

Hakkında yakalama kararı çıkarılan PYD Eş Başkanı Salih Müslim Türkiye’nin ‘padişah fermanıyla’ yönetildiğini savunarak, “Bizi yakalayamazlar” dedi.

Müslim ve PKK’nın üst düzey beş yöneticisinin de aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Amerika’nın Sesi’nin Kürtçe servisinin sorularını yanıtlayan Müslim, yakalama kararına gerekçe olarak gösterilen Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgisinin olmadığını belirterek, “Herkes de bunu biliyor. Türkiye’de hukuk yok, padişah fermanıyla yönetiliyor. Mahkemeler bu fermanlarla yönetiliyor, bu yüzden de kimse artık ciddiye almıyor” diye konuştu.

Ankara’daki bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi de yaralanmıştı.

O günlerde başbakanlık koltuğunda oturan Ahmet Davutoğlu, saldırının PYD’nin askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından gerçekleştirdiğini öne sürmüştü. Müslim ise Davutoğlu’nun iddiasını yalanlamıştı.

‘Kararın uygulanamayacağını iyi biliyorlar’

Suriye dışında hiçbir yerde faaliyet yürütmediklerini kaydeden Müslim, “Biz işimizi yapıyoruz. Bu karar ile bizi yakalayamazlar. Onlar da bunu biliyor ama amaçları yarın başka devletlere ‘Biz hakkında yakalama kararı verdik, siz niye yakalayıp bize vermediniz’ demek için bu kararı çıkardılar. Yoksa onlar da bu kararın uygulanamayacağını iyi biliyor” dedi.

PYD lideri kırmızı bültenle yakalanıp yakalanamayacağına ilişkin soruya ise, “Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada” dedi.