Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Müjgan Ekin'in son görüntüleri ve takip edilme anları

 

Müjgan Ekin’in kaybedilmeden önceki son görüntüleri yayımlandı

 

52 gündür kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin’in, kendilerini “polis” olarak tanıtan kişilerce kaçırılmadan önceki son görüntüleri yayımlandı.
 

Özgür Politika / 14 Aralık 2016 Çarşamba 12:09

 

Müjgan Ekin, 24 Ekim tarihinde Ankara’da “polis” olduklarını belirten kişiler tarafından kaçırıldı. Ailesinin yaptığı başvurulara rağmen Ekin’den 52 gündür haber alınamazken, 1HaberVar’ın ulaştığı görüntüler ve Müjgan Ekin’in kaybedilmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasında dikkat çekici ayrıntılar yer alıyor.

Bir davası dahi yok ama 'Terör örgütü üyesi' olarak kayda geçti!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekin’in ailesinin yaptığı başvuru üzerine yürütülen soruşturma dosyası, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredilmesi yönünde talimat verdi. Adli Kolluk Birimi tarafından Ekin’in kaybedilmesine dair yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan tutanakta, Müjgan Ekin hiçbir gözaltı ve dava dosyası olmamasına rağmen “Terör Örgütü Üyesi” ve “Örgütün Faaliyetlerine Katıldığı”nın tespit edildiği görüşüne yer veriliyor. Bu gerekçe ile “Müjgan Ekin’in kaçırılma ihtimalinin olabileceği” ihtimaline varılarak, soruşturmanın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmesi isteniyor.

Son görünrüleri ve dikkat çeken ayrıntılar

 

Tutanakta, bu bilgiler yer alırken, Müjgan Ekin’in Ankara Batıkent’te bindiği taksiden kaçırılmadan önce son olarak göründüğü güvenlik ve MOBESE kameralarındaki ayrıntılar oldukça dikkat çekici. Görüntülerde, Müjgan Ekin Batıkent Gimsa çıkışına giderken, birçok kez güvenlik kamerası görüntülerinde görülüyor. Bu görüntülerde, telefon ile konuşan bir şahsın, Müjgan Ekin’i takip ettiği izlenimi veriyor. Müjgan Ekin, duraksarken söz konusu şahsın da oyalandığı ve telefonla sürekli konuştuğu görülüyor.


Metro kavşağında bekleyen araçlar

 

Metro kavşağındaki güvenlik kameralarında yer alan görüntülerde ise, dışarıda bekleyen 4 araç dikkat çekiyor. Taksicinin ifadesinde bahsettiği iki araç dahil 4 aracın kavşakta beklediği ve zaman zaman yer değiştirdiği görülüyor. Müjgan Ekin’in bindiği taksinin geçmesiyle birlikte söz konusu bu 4 araç, taksiyi takip ediyor. Bu esnada yolda olan bir şahsın ise, taksiyi takip eden araçlardakilere selam verdiği görülüyor. Bu şahsın ise, metro içerisinde Müjgan Ekin’i takip eden kişi olduğu görüntüler karşılaştırıldığında ortaya çıkıyor. Savcılık tarafından Müjgan Ekin’in ailesine verilen görüntülerde, metro önündeki görüntülerinin saat ve tarihinin yazıldığı bölümün kapatılması da dikkat çeken başka bir ayrıntı olarak yer alıyor.

Hem Adli Kolluk Birimi’nin yürüttüğü soruşturma sonucu Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan tutanağa hem de Müjgan Ekin’in son görüntülerine dair şu sorular yanıt bekliyor:

1- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gözaltısı veya davası dahi olmayan Müjgan Ekin’i neye dayanarak “Terör Örgütü Üyesi” ilan etti?

2- Müjgan Ekin’in “kaçırılabileceği ihtimali”ne nasıl varıldı ve dosyanın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi için neye dayanılarak talimat verildi?

3- Savcılık Müjgan Ekin’in kaçırılma ihtimali olduğunu düşünürken, Ankara’nın göbeğinde “örgüt üyesi” denilen bir insanı kimler kaçırabilir?

4- Güvenlik ve MOBESE görüntülerinde açık şekilde Müjgan Ekin’in bindiği taksiyi takip eden araçlar bilinirken, bu araçların bilgileri neden açıklanmıyor?

5- Görüntülerde Müjgan Ekin’i metro içerisinde takip eden iki şahıs takip ediyor ve bunlardan biri sürekli telefonla konuşuyor. Bu şahıslar kim?

6- Müjgan Ekin taksiye bindikten sonra metro çıkışında bekleyen ve aynı anda hareket eden 4 araçta bulunanlar kimler?

7- 4 araç Ekin’in bindiği taksinin peşinden giderken siyah renkli Ford Focus ve gri Ford Connect marka araçlara telefonla konuşarak selam veren ve daha sonra yürüyerek görüntülerden çıkan şahıs kim?

8- Aileye verilen metro kavşağındaki görüntülerde tarih ve saati gösteren bölüm neden kapatıldı?

-------------------------

Takip görüntüleri: https://www.youtube.com/watch?v=xWynjG9R298