Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

CHP’li Sarıhan Müjgan Ekin’in akıbetini sordu: Devlet bakmakla mı yetinecek?

 

 

CHP’li Sarıhan Müjgan Ekin’in akıbetini sordu: Devlet bakmakla mı yetinecek?

 

DİHABER / 12:07 22 Aralık 2016 

 

ANKARA - CHP'li vekil Şenal Sarıhan, kendisinden yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Müjgan Ekin'in akıbetini sorarak, "Sorumluların bulunmaması halinde tüm sorumluluk emniyet makamlarının üzerinde kalacağı açıktır. Devlet sadece bakmakla mı yetinecek? Yoksa devlet baktığını ‘görmüyor’ mu?" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 24 Ekim 2016 tarihinde Diyarbakır’dan Ankara’ya geldikten sonra gözaltına alınan ve yaklaşık 60 gündür kendisinden haber alınamayan kapatılan Özgür Gün TV program yapımcısı ve Sur Belediye Meclis Üyesi Müjgan Ekin’i Meclis gündemine taşıdı. 

Sarıhan, Ekin’e ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Sarıhan, önergesinde Ekin Ailesi'nin kızları için kendi olanakları ile yaptığı araştırmaya dikkat çekti. Devletin vatandaşlarını korumakla sorumlu olduğunu anımsatan Sarıhan, kişi dokunulmazlığı ile kişi hürriyeti ve güvenliğinin Anayasa'nın 17. ve 19. maddelerinde güvence altına alındığını ve hakkında herhangi bir tutuklama ya da gözaltı kararı olmayan Ekin’in kaybedilmesinin tamamen hukuksuz olduğunu söyledi.

'SORUMLULUK EMNİYET ÜZERİNDE KALACAKTIR'

Sarıhan, “Olayın sorumlularının bulunmaması halinde, sorumluluğun, emniyet makamlarının tümü üzerinde kalacağı açıktır” uyarısı yaptı.

GÖRÜNTÜLER VARSA NEDEN TESPİT EDİLMİYOR’

Önergesinde Ekin’in Batıkent Metro İstasyonu'nda indikten ve taksiye binene kadar geçen sürenin MOBESE kayıtlarında mevcut olduğunu kaydeden Sarıhan, 
kendisini nöbetleşe beklemekte olan 4 şüpheli araç ile metro çıkışında takip eden ve kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişinin yüzünün net olarak görüldüğüne işaret etti.

Sarıhan, buna rağmen araçların plakası ile bahsi geçen şahısların kimliklerinin neden tespit edilmediğini sordu. Olayın meydana geldiği Pera Sitesi civarında MOBESE kamerasının bulunmadığına da dikkat çeken Sarıhan, bu durumun olayı daha da şüpheli bir hale getirdiğini ifade etti.

'KAYIP BAŞVURUSU NEDEN 18 GÜN SONRA KAYIT ALTINA ALINDI?'

Sarıhan, “En ilginç ayrıntılardan biri de, Müjgan Ekin’in kaybolduğuna dair 27 Ekim 2016 tarihinde babası tarafından yapılan kayıp şahıs başvurusu, başvuru tarihinde kayıt altına alınmamış olması ve başvurunun kayıt altına alınması için 18 gün beklenmiş olmasıdır” dedi.

Sarıhan, Bakan Soyluya şu soruları yöneltti: 

* Kendini polis olarak tanıtan herkes birilerini ortadan yok ederken, devlet sadece bakmakla mı yetinecek? Yoksa devlet baktığını “görmüyor” mu?” 

* Hem kayıp iddiası hem de resmi makamların, konunun muhataplarına yetersiz bilgiler vermesi, kayıt dışı bir gözaltının yapılmış olduğunu göstermektedir. Müjgan Ekin’in gözaltında olup olmadığına dair kamuoyunda da şüpheler oluşmuştur. Müjgan Ekin, İçişleri Bakanlığı’na bağlı herhangi bir kurum veya kuruluşta gözaltında mıdır?