Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Türkiye, Astana'da 'Laik Suriye' tanımına karşı çıktı

 

Türkiye, Astana'da 'Laik Suriye' tanımına karşı çıktı

 

Suriye'de ateşkes hedefiyle Rusya ve Türkiye'nin inisiyatifiyle toplanan Astana görüşmeleri sona ererken tartışmalar devam ediyor.

Özellikle Suriye'nin BM Büyükelçisi Beşar Caferi'nin görüşmelerin ardından sarf ettiği sözler dikkat çekiciydi. BBC Türkçe'nin haberine göre Caferi, ülke tanımında "laik" ifadesinin kullanılmasına, muhalif/cihatçı grupların temsilcileriyle Türkiye'nin karşı çıktığını dile getirdi.

Suriye hükümetinin baş müzakerecisi Beşar Caferi, görüşmelerde “başka gündemleri olan Suriyelilerle aynı odada oturmanın kendileri için çok acı verici olduğunu” söylemesine rağmen söz konusu görüşmeleri “bir başarı” olarak nitelendirdi. 

Caferi, Türkiye’nin Suriye politikalarını da değerlendirerek, “Türkiye’nin söyledikleri ile gerçekte yaptıkları birbirinden farklı. Bazı şeyleri kolaylaştırmak istiyorsak, Türkiye’nin rolünün olumsuz olduğunu söyleyebiliriz ama bunu söylemiyoruz çünkü biz diplomatlarız, sorumluluklarımız var ve hükümeti temsil ediyoruz. Siyasette bazen, kendi ülkenizi kurtarmak için düşmanlarınızla muhatap olmanız gerekir. Bizim şu anda yaptığımız da bu” dedi. (DIŞ HABERLER)