Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Beştaş: HDP'ye oy vermeyenler de hukuksuzluğa karşı çıkmalı

 
 
 
Beştaş: HDP'ye oy vermeyenler de hukuksuzluğa karşı çıkmalı

 

Beştaş: HDP'ye oy vermeyenler de hukuksuzluğa karşı çıkmalı

 

Gece yarısı evi basılarak gözaltına alınan ve sabah saatlerinde serbest bırakılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Evrensel'e konuştu.


Şerif KARATAŞ / EVRENSEL

İstanbul 28 Ocak 2017 11:23

 

Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında gece yarısı evi polisler tarafından basılarak gözaltına alınan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Partimize oy vermeyenlerin ve destek olmayanların da en azından bu hukuksuzluğa, siyasettin bu yöntemle yapılmasına ses vermeleri gerekiyor artık. Çünkü Türkiye bir referandum dönemine giriyor” dedi. 

‘ONURUMUZU KORUYACAĞIZ’

Sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan Meral Danış Beştaş, şunları söyledi: “Hükümet, referandum çalışmasını mahkemelerle, yargıyla yürütüyor. Yargılamalar ve gözaltılarla HDP’yi öcüleştirerek referandum kampanyasını yürütüyor. Ve maalesef bu operasyonlar kampanyanın startı niteliğinde. Dün gece yarısı da bu yöntemle operasyon yapıldı. Amaç gözdağı, tehdit yöntemleriyle geri püskürtmek istiyorlar. Yapılan hukuksuzluk. Bunu gözaltındayken de anlattım. Bunun hiçbir izahı olamaz. Biz kimliği açık insanlarız. Gece 02.00’de 50-60 arası polisle hiç baskın yapmasına gerek yok. Bütün sitenin ayağa kaldırılmasına, uluslararası bir gangster yakalanıyormuş gibi, uyguladıkları yöntem onur kırıcı. Onuru hedefliyorlar. Ama şunu söyleyeyim. Sevgili Ahmet (Türk) ağabeyin dediği gibi, onurumuzdan başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Bu nedenle sonuna kadar onurumuzu koruyacağız.”

Salı günü HDP MYK’sinin Diyarbakır’da toplanacağını hatırlatan Danış şunları söyledi: “Kararlarımızı kamuoyu ile paylaşırız. Tabi bizim tutumumuzda bir değişiklik yok. Biz Partiyiz. İlkelerimiz, programlarımız ve beyanlarımız doğrultusunda demokratik siyaset kanallarını sonuna kadar zorlayacağız. HDP’nin önü kapatılmaya, önlenmeye siyasettin dışına itilmeye çalışılıyor. Ama Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Toplumsal barışa gerçekten ihtiyacı var. Şiddetsiz bir yaşama ve demokrasiye ihtiyaç var. Biz aynı zamanda 80 milyon için de bu mücadeleyi yürütüyoruz; kadınıyla, genciyle, emekçisiyle. Partimize gönül veren herkesi kenetlenmeye tabi davet ediyoruz. Ama partimize oy vermeyenlerin ve destek olmayanların da en azından bu hukuksuzluğa, siyasetin bu yöntemle yapılmasına ses vermeleri gerekiyor artık. Çünkü Türkiye bir referandum dönemine giriyor.”