Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Mersin Emniyetinde işkence fotoğrafları ortaya çıktı

 

 

Mersin Emniyetinde işkence fotoğrafları ortaya çıktı

 

DİHABER / 14:39 2 Şubat 2017

 

MERSİN - Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde 12 gündür gözaltında olanlara işkence yapıldığı iddiaları fotoğraflarla belgelendi. Avukat Günay Dağ, konuya dair Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde 12 gündür gözaltında tutulan 10 kişiye işkence yapıldığına dair iddialar fotoğraflarla belgelendi. Gözaltında tutulanların vücutlarındaki çeşitli yerlerdeki morluklar, Seval Aracı’nın kolunda ve Haydar Yıldırım’ın gözündeki morluk fotoğraflara net bir şekilde yansıyor.

İşkence iddialarına dair Halkın Hukuk Barosu avukatlarından Günay Dağ ve avukat Sebahat Gençtarih Cebe, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun yapıldığı dilekçede müvekkilleri Haydar Yıldırım, Seval Arıcı, Gülbeyaz Karaer, Melek Güçlü Sancak, Merih Cengiz, Erkan Konukçu, Dilan Ekin, Aytaç Asan, Onur Can Kaplan ve Uğur Kan’ın 12 gündür gözaltında tutulduğu hatırlatıldı.

‘SÜREKLİ DARP VE İŞKENCE ALTINDALAR’

Müvekkillerin ilk günden bu yana işkenceye maruz kaldıkları belirtilen dilekçede, işkence bulgularının “Sürekli olarak polis memurları tarafından darp edildiklerini belirtmektedirler. Fiziksel işkence sonucu vücutlarında oluşan izler tarafımızca da gözlemlenmiş olup buna ilişkin fotoğraflar ekte sunulmuştur. Buna göre müvekkillerden Seval Aracı'nın her iki kol bileğinde ve gözünde darp sunucu oluştuğu değerlendirilen yaygın moruklar bulunmaktadır. Yine müvekkillerden Haydar Yıldırım'ın sol göz çevresinde ve vücudunun muhtelif yerlerinde morluklar bulunmaktadır. Toros Devlet Hastanesi'nde ters kelepçe takılmaya çalışılmış, buna itiraz eden müvekkiller çevik kuvvet polisleri tarafından dövülmüş, maruz kaldıkları işkencelerden dolayı müvekkillerden Melek Güçlü Sancak ve Haydar Yıldırım baygınlık geçirmiştir. Haydar Yıldırım, yaşadığı sağlık sorununa bağlı kriz-atak geçirmiş, yarı baygın halde çevik kuvvet otobüsüne fırlatılıp atılmıştır. Müvekkillerin anlattığı bütün bu olaylar Toros Devlet Hastanesi koridorlarında ve hastane acil girişinde bulunan güvenlik kameraları önünde cereyan etmiştir. Bu nedenle, işkence olayının aydınlatılması bakımından 31.1.2017 tarihli söz konusu kamera görüntülerinin celbi zorunludur” denildi.

‘IRKÇI MÜZİKLER DİNLETİLDİ’

Müvekkillerinden Seval Aracı’nın su, şeker, tuz gibi temel yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmaması nedeniyle aşırı kilo kaybı, halsizlik, mide bulantısı, kusma, burun kanaması gibi yakınmaları olduğunu, üç gündür bu şikayetlerinin arttığını, sürekli kustuğunu ve zaman zaman baygınlık geçirdiğini belirttiğini ifade edilen dilekçede, “gözaltında tutuldukları tüm süre boyunca gece geç saatlere kadar yüksek sesle ırkçı müzikler dinletilmek suretiyle fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz kaldılar” ifadesinde bulunuldu.