Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Türk: Asla direnişi yok edemezsiniz, kazanacağız!

 

 

Türk: Asla direnişi yok edemezsiniz, kazanacağız!

 

Cezaevinden dün tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Türk, baskı ile sonuç alınamayacağını belirterek, "Toplumu sessizleştirebilirsiniz ama asla direnişi yok edemezsin" dedi.

 

4 Şubat 2017 Cumartesi 11:01

MARDİN - SEDAT SUR

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından 24 Kasım’da tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, önce İstanbul Silivri Cezaevine sürgün edildi, ardından Elazığ Cezaevine götürüldü. Sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından Adli Tıp Kurumuna yapılan başvuru üzerine Türk, yaklaşık iki buçuk ay sonra tahliye edildi. 

Tahliyesinin ardından konuşan Türk, mevcut baskı ve sadırı yöntemleri ile sonuç alınamayacağını söyledi. Referanduma da değinen Türk, mevcut baskı ortamında sağlıklı bir referandum yapılamayacağını belirterek, herkesin eşit koşullarda bir referandum çalışması yürütmesi için gerekli ortamın sağlanmasını istedi.

'SİNMEYECEĞİMİZ ANLAŞILDI'

Cezaevinden tahliyesine sevinemediğini vurgulayan Türk, “Geride arkadaşlarımız kaldı, bu nedenle buruk bir sevinç yaşıyorum. Cezaevlerinde tutulan tüm siyasetçi ve diğer politik tutsakların da özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Biz ancak o zaman seviniriz” diye konuştu. 

Cezaevine gönderilmesinin sindirme amaçlı olduğunu dile getiren Türk, bunun mümkün olmadığının anlaşıldığını söyledi. Türk, devletinin neredeyse yüz yıldır baskı ve sindirme politikası ile sonuç almaya çalıştığını ifade ederken, bunun mümkün olmadığını da kaydetti.

Kendisi ile birlikte HDP Milletvekili İdris Baluken’in tahliyesinin de bir adım olabileceğini kaydeden Türk, şunları ekledi: "Ben ve İdris Bey'in tahliyesinin bir adım olmasını diliyorum. Bu süreçten sonra artık herkes çözme odaklanmalı. Baskı ile sonuç alınmadığını herkes görüyor. Toplumu sessizleştirebilirsiniz ama asla direnişi yok edemezsiniz. Bu yüzden bir an önce çözüme dönülmelidir."

'REFERANDUM İÇİN UYGUN ŞARTLAR SAĞLANMALI'

Türk, referanduma ilişkin ise "O konuda ne düşündüğümüz bellidir. Bu ortamda sağlıklı bir referandum yapılamaz. Herkesin eşit ve özgürce tercihini açıklayabileceği, çalışmasını yürütebileceği bir ortam sağlanmalıdır. Aksi halde referandum sağlıklı şartlarda olmaz ve kimse bundan memnun kalmaz” dedi.

Türk, geride bıraktığı tüm arkadaşlarına selamlarını iletirken, kendisinin tahliyesi için çabalayan tüm kesimlere de teşekkür etti. 

Mutlaka kazanacaklarına olan inancını da paylaşan Ahmet Türk, bu yöntemlerle sinmeyeceklerini dile getirdi