Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Akademisyenlere polisten dayak

 

Akademisyenlere polisten dayak

 
KHK ile üniversiteden uzaklaştırılan akademisyenler #HayırGitmiyoruz çağrısıyla Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde bir araya gelmek istedi. Ancak, üniversitelerine girmek isteyen akademisyenlere polis saldırdı. Akademisyenlere biber gazı ve plastik mermiyle saldıran polis 12 kişiyi gözaltına aldı.
 
 
cumhuriyet.com.tr
10 Şubat 2017 Cuma, 12:51
 

 

[Haber görseli]

686 sayılı KHK ile akademisyenlere yönelik tasfiyesinin başlıca adresi Ankara Üniversitesi’nin Cebeci Yerleşkesi’nde Eğitim-Sen’in “#HayırGitmiyoruz” çağrısıyla buluşma gerçekleştirilmek istendi. Ancak yerleşke sabah saatlerinden itibaren polis kuşatmasına alındı.

Polis, akademisyenlerin, yüksek lisans öğrencilerinin ve okul çalışanlarının yerleşkeye girmesini engelledi. Sadece sabah saatlerinde üniversiteye gelen akademisyenler ile lisans öğrencileri yerleşkeye girebildi.

Akademisyenler polis müdahalesine böyle tepki göstedi

 Polis müdahalesinin ardından Korkut Boratav'dan çağrı

CHP'Lİ VEKİL ALİ ŞEKER'E SALDIRI 

CHP'li milletvekilleri de Cebeci Kampüsü’ndeki eyleme destek vermek için üniversiteye geldi; ancak üniversitenin özel güvenlik görevlileri, valilik kararını gerekçe göstererek, vekilleri kampüs kapısından içeri almadı. CHP'li vekiller, bir süre üniversite rektörüne ve diğer yetkililere telefonla ulaşarak, kampüs içeresine girmeyi bekledi. Daha sonra milletvekilleri, kapıda özel güvenlik görevlilerini zorlayarak, içeri girmeye çalıştı. Bu sırada CHP millitvekili Ali Şeker de polis saldırısına uğradı.

 

TALİMAT BAKANLIKTAN  

Polis kuşatmasına akademisyenler tepki gösterirken SBF Yönetim Kurulu yerleşke kapısına gelerek polisle görüştü. Polis amirleri talimatın bakanlıktan geldiğini söyledi. Yerleşkeye alınmayanlar arasında SBF eski Dekanı Yalçın Karatepe, SBF mezunu emekli vali Güngör Aydın da yer aldı. Polis, kendileriyle görüşen Karatepe’ye eyleme izin verilmeyeceği, ısrarcı olunması durumunda müdahale olacağını söyledi. 


[Haber görseli]

12 GÖZALTI

Milletvekillerinin üniversite kampüsüne girmesinin ardından çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler de kampüs içerisine girdi. Yaşanan arbedede polis, öğretim görevlilerine ve öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversitenin İletişim Fakültesi'ne doğru koşan çevik kuvvet ekipleri, içeriye girerek burada 1 öğretim görevlisi ve 1 öğreniciyi gözaltına alarak, kampüs dışına çıkardı. Polis ekipleri, daha sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne giderek burada da 1'i öğretim görevlisi 2'si öğrenci olmak üzere 3 kişiyi gözaltına aldı. Çıkan olaylarda, aralarında öğretim görevlilerinin de bulunduğu 6'sı kadın toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler ile üniversite güvenlik görevlileri, kampüs alanındaki gazetecileri de zor kullanarak dışarı çıkarırken, bu sırada üniversite içerisindeki bazı avukatlar da zorla dışarı çıkarıldı. 

Bir sivil polis Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’i yumrukladı. Yiğiter, “Bazı arkadaşlarımıza da çevik kuvvet tarafından şiddet uygulandı. Bütün bunlar kampüsün güvenlik amirinin gözü önünde oluyor” dedi.

Polis, SBF eski Dekanı Yalçın Karatepe’yi, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca’yı ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ı da tartakladı. Çevik kuvvet ekiplerinin, üniversite kampüsünde bekleyişi sürüyor.

 

[Haber görseli]

 

 
[Haber görseli]

Akademisyenler polis saldırısına tepki olarak cüppelerini yere bıraktı

Marmara İLEF'ten ihraç edilen akademisyenlere destek

-------------------

Haberin tamamı : http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/673830/Akademisyenlere_polisten_dayak.html