Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Müdür şikayet etti, Kürtçe müzik dinleyen liseliler 'terör propagandası'ndan mahkemeye çıkarıldı

 

Müdür şikayet etti, Kürtçe müzik dinleyen liseliler 'terör propagandası'ndan mahkemeye çıkarıldı

 
Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Y.B. ve 5 sınıf arkadaşı hakkında, Kürtçe müzik dinleyip halay çektikleri gerekçesiyle okul yönetimi tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Y.B. ve arkadaşları sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 
 
DHA /Cumhuriyet
20 Şubat 2017 Pazartesi, 17:30
 

 

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi Y.B. ve 5 arkadaşı, ders arasında Kürtçe müzik dinleyip eğlenirken, okulun rehber öğretmeni tarafından görüldü. İddiaya göre öğretmenleri, müzik dinledikleri bellek kartını alarak öğrencilerin dinlediği parçaları başka bir yere kopyaladı. Daha sonra durumu okul yönetimine anlatan rehberlik öğretmeni, okul idaresi ile birlikte öğrenciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine 6 öğrenci, savcılığın talimatı üzerine polis tarafından geçen 14 Şubat'ta ifadeye çağrıldı. Babası A.B. (36) ile birlikte Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne giden Y.B. ve arkadaşları, adliyeye sevk edildi. Yapılan savcılık sorgusunun ardından öğrenciler, 'terör propagandası yapmak' suçlamasıyla adli kontrol şartı uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme talebi yerinde bularak öğrencileri adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Serbest bırakılan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu, okula gidenlerin arkadaşları tarafından dışlandıkları belirtildi

'KİMSE BİZİ HAİNLİKLE SUÇLAYAMAZ, HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ'

Müziklerin dinlendiği bellek kartının sahibi Y.B.'nin babası A.B., çocuklara haksızlık yapıldığını ve okul yönetiminden şikayetçi olacağını söyledi. A.B., okul yönetiminin böyle bir durumda öncelikle kendilerine haber vermesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:


"14 Şubat sabahı emniyetten gelen telefonla durumu öğrendim. Okul yönetiminin böyle bir durumu önce veliler ile paylaşması gerekiyordu. Biz vatanımıza, milletimize ihanet edecek insanlar değiliz. 15 Temmuz'da günlerce sabahlara kadar vatan nöbeti tuttuk. Şimdi kimse bize hain muamelesi yapamaz. Esnafım ve Kürdüm. Bununla da gurur duyuyorum ama doğma büyüme Aydınlı'yım. Vatanına hayırlı evlat yetiştirmek isteyen bir babaykenş şimdi bizi terörist ilan ettiler. 'Kürtçe müzik dinledi' diye kimse kimseyi hain ilan edemez. Bu olayın takipçisi olacağız. Maddi ve manevi her yönden hakkımızı arayacağız."

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.