Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

'Ortadoğu'da İran'a karşı Arap NATO'su doğuyor'

 

'Ortadoğu'da İran'a karşı Arap NATO'su doğuyor'

 

Alman Die Welt gazetesi, İran'a karşı ABD ve İsrail'in desteğiyle Ortadoğu'da Arap NATO'su kurulacağını iddia etti.

 


 

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’dan sonra Alman Die Welt gazetesi de, Arap NATO'suna dair bir haber yayımladı.

Richard Herzinger imzalı, "Ortadoğu'da sürpriz bir ittifak doğuyor" başlıklı bir analiz haberde, Trump yönetimi ve İsrail'in Ortadoğu'da İran karşıtı bir koalisyon peşinde olduğu belirtildi.

'İTTİFAKIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL FİLİSTİN SORUNU'

Ortadoğu'da İran'ın etki alanını sınırlandırmayı hedefleyen ittifakın öncülüğünü İsrail ile birlikte Suudi Arabistan ve Katar'ın yapacağı iddia edilirken, NATO benzeri oluşumun önündeki en büyük engelin Filistin sorunu olduğu savunuldu.

 

Analiz haberde, Körfez ülkelerinin, Barack Obama döneminde İran'a yakın bir siyaset izlediğini düşündüğü ABD’nin, yeni başkan Donald Trump döneminde, Ortadoğu'da İran'ın etkisini azaltmak için olası bir ittifaka sıcak baktıkları vurgulandı.

LIEBERMAN'DAN GÜÇLÜ SÜNNİ İTTİFAK AÇIKLAMASI

Die Welt gazetesine özel bir röportaj veren İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman da, Ortadoğu'da İran'a karşı "güçlü bir Sünni ittifak" kurulması gerektiğini söyledi. Lieberman, Sünni ülkelerin, Ortadoğu'da asıl büyük tehlikenin İsrail, Yahudiler ve Siyonizm'den değil İran'dan geldiğini anladıklarını ileri sürdü.

 

‘İSRAİL, İTTİFAKA GİZLİDEN DESTEK VERSİN’

ABD'de Yahudi lobisine yakın düşünce kuruluşları ise, Ortadoğu'da İsrail ve Sünni Arap ülkelerinin yer alacağı bir ittifakın zor olacağını belirtiyor. Söz konusu kuruluşlar, Suudi Arabistan ve Katar öncülüğünde kurulacak ittifaka, İsrail'in gizliden askeri ve istihbarı destek vermesinin sağlanabileceğini ifade ediyor.
 
-------------------
Haberin tamamı: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201703011027439582-die-welt-ortadogu-iran-arap-nato/