Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Şengal Meclisi Üyeleri: Barzani ve Erdoğan'dan korkmuyoruz!

 

Şengal Meclisi Üyeleri: Barzani ve Erdoğan'dan korkmuyoruz!

 

Şengal'de çatışma cephesine giden Şengal Kurucu Meclisi Üyeleri, Barzani ve Erdoğan'dan korkmadıkları, topraklarını savunacakları mesajını verdi.

 
3 Mart 2017 Cuma 14:20
ŞENGAL - ANF
 

Çatışmaların olduğu cephede kameralarımıza konuşan İnşa Meclisi Üyesi Herbo Xıdır, KDP'nin Şengal'i işgal etme girişimlerine karşı şöyle dedi: “Nasıl DAİŞ çeteleri 73’üncü katliamı Şengal'de gerçekleştirmek için saldırdıysalar şu an KDP’nin yaptığı da aynı şeydir. 3 Ağustos saldırısında DAİŞ'e katılarak bize saldırdılar.  Şu an birkaç Sünni inancına bağlı şahsiyetler peşmerge adı altında tekrar bize saldırarak bizi katletmek istiyorlar. Bu Erdoğan ve Barzani'nin aldığı kararlardır."

'BARZANİ YALAN SÖYLÜYOR'

Xıdır, şunları ifade etti:

"Herkes ayağa kalkmalı, gün onur ve namus günüdür. Kaybeden Barzani olacaktır. Biz Barzani'ye bağlı peşmerge ve farklı çetelerin bize öncülük etmelerini istemiyoruz. Bizim üzerinde kendi iktidarlarını yaşatmalarını istemiyoruz. Biz bir güçten korkmuyoruz, kendi kendimizi koruyabiliriz, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Êzidîlerin din alimleri ayağa kalkıp tavırlarını KDP peşmergelerine göstermeliler, derhal Güney yönetiminin politikalarından kurtulmalılar. Eğer Barzani Şengal'i özgürleştirmek istiyorsa DAİŞ çeteleri Şengal dağlarından 10 kilometre uzaktadır, gitsin o bölgeleri özgürleştirsin. Niye gelip YBŞ/YJŞ güçlerinin özgürleştirdikleri alanlara saldırıyorlar? Bizi katleden, kadınlarımızı satan kişileri Barzani şu an besliyor. Barzani Erdağan'dan emir aldı, şu an aldıkları emirleri yerine getiriyor. Barzani bizi sattı. Bizi satan birisi bizi hiçbir zaman koruyamaz. Sizin için geldik söylemleri yalandır, Barzani yalan söylüyor.”

'KENDİMİZİ SİPER EDECEĞİZ'

Xelef Xwedê isimli Şengallı ise şunları belirtti: "Güney Kurdistan yönetiminin sessizliğine bir anlam veremiyorum. Biz bu güçlerin Xanesor'a girmesini istemiyoruz. Ben Barzani peşmergelerine sesleniyorum; siz bizi DAİŞ’in eline bırakıp kaçtınız, siz de DAİŞ'siniz. Şimdi de gelip biz sizi korumak için gelmişiz diyorsunuz, bu doğru değil ve Êzidî toplumun hayırına değil. Çünkü Xanesor'da gerçek Êzidîlik yaşanıyor. Barzani bunu kabul etmiyor. Siz Şengal'i bırakıp kaçtınız, şimdi niye tekrar geliyorsunuz? Her şeyimiz var, hiçbir güce muhtaç değiliz. Barzani ve Erdoğan'a bağlı güçler bizim topraklarımıza giremez. Biz kendimizi siper edip engelleyeceğiz. Ya onları çıkartacağız yada hepimiz öleceğiz. Biz buradayız, gelmek isteyen gelsin.”

'TOPRAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ'

Heci Nesir adındaki bir genç de şöyle konuştu: "Ben bir Êzidî genci olarak hiçbir güç ve devletten korkmuyorum. Gelirseler biz kendi toprağımızı koruruz. Barzani bu askeri güçlerle bizi korkutmak ve bizim üzerimizde iktidarını güçlendirmek istiyor. Ben açıkça söylüyorum; biz hiçbir güç ve devletten korkmuyoruz, kim gelirse gelsin, biz toprağımızı savunacağız."

-----------------------

Haberin tamamı: http://www.firatnews.com/guncel/sengal-meclisi-uyeleri-barzani-ve-erdogan-dan-korkmuyoruz