Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

İsviçre Erdoğan’ın talebini reddetti

 

İsviçre Erdoğan’ın talebini reddetti

 

İsviçre Federal Adalet Dairesi, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine hakaret eden kişilerin İsviçre tarafından yargılanması talebini reddetti.

 

17 Mart 2017 Cuma 13:40

BERN – ANF

 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye, İsviçre’de yaşayan Türk ve Kürt kökenli bazı insanların sosyal medya üzerinden Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini iddia ederek bu kişilerin İsviçre tarafından yargılanması için adli yardım talebinde bulunmuştu.

Türkiye’nin öncelikle 4 kişinin yargılanması için yaptığı başvuruyu değerlendiren İsviçre Federal Adalet Dairesi, bu kişilerin İsviçre’de yargılanmasını gerektirecek bir durumun olmadığını duyurdu.

‘TÜRKİYE’NİN SUÇ DİYE NİTELEDİRDİKLERİ BİZDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA’

Söz konusu kişilerin isimlerini güvenlik gerekçesiyle açıklamayan İsviçre Federal Adalet Dairesi, Türkiye’nin kendilerinden istediği adli yardım talebini reddettiklerini ifade etti.

“Türkiye, yargılanmasını istediği kişilerin özellikle sosyal medya üzerinden Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini iddia ediyordu” denilen açıklamada, devamla şunlar ifade edildi:  

“Türkiye tarafından suç diye tabir edilen iddialar, İsviçre’de ifade özgürlüğü kapsamındadır. Türkiye’nin talebinin tarafımızca kabul edilmesi için kişilere isnat edilen suçun İsviçre’de suç kapsamına girmesi gerekir”