Salı, Mart 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

AKP'nin sandık görevlilerine attığı mesajlar ortaya çıktı

AKP'nin sandık görevlilerine attığı mesajlar ortaya çıktı

 

AKP'nin sandık görevlilerine attığı mesajlar ortaya çıktı

 
 

YSK'nın AKP'nin talebiyle 'mühürsüz oy'ların sayılması kararına dair tartışmalar sürerken AKP'nin sandık görevlilerine gönderdiği mesajlara ulaşıldı.

 

Evrensel / 21 Nisan 2017 23:37

 

16 Nisan'da yapılan başkanlık referandumunda YSK, AKP'nin talebi üzerine mühürsüz oyların da geçerli olacağı kararını vermişti. YSK'nın bu kararına muhalefet sert tepki gösterdi ve referandumun iptalini talep etti. YSK'nın aldığı karara ilişkin protestolar ve itiraz süreci devam ederken AKP'nin, referandum günü sandık müşahitlerine gönderdiği mesajlar ortaya çıktı.

16 Nisan'da gerçekleşen ve YSK'nın, Seçim Kanunu'nun 98. Maddesi'ne uymayarak aldığı kararla 'mühürsüz oy'ların da geçerli sayıldığı başkanlık referandumunda %51.4 ile 'evet' sonucu çıktı. AKP'li Recep Özel'in YSK'ya talebi ile alınan 'mühürsüz oy'ların da geçerli sayılacağı kararı büyük tartışma yarattı ve muhalefetten sert tepki gördü. Protestolar ve muhalefetin referandum sonucuna itiraz süreci devam ederken Odatv'den Fethi Yılmaz, referandum günü AKP'li sandık müşahitlerine gönderilen mesajlara ulaştı.

MÜHÜR UYARISI

16 Nisan sabahı saat 07.40'ta gönderilen mesajda yer alan ifadeler şöyle: Değerli okul sorumlumuz, zarflarda 3 mührün (YSK, Sandık Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu mühürleri); oy pusulasının arkasında ise tek mührün (Sandık Kurulu mührü) olmasına dikkat edin ve sandıkların tümünü dolaşıp eksik mühür varsa tamamlatın. 

Çeşitli uyarıların ardından saat 15.34'te "Önemli!!! Değerli sandık kurulu üyemiz; seçmen listesini kontrol edelim. Oyunu kullanmamış ve evet oyu kullanabilecek kişileri haberdar edelim. Bir an önce sandığa gelmelerini sağlayalım. AK PARTİ." mesajı gönderilmiş.

Oy verme işleminin bitip oy sayımına geçildiği saat 17.00'den sonra ise saat 17.11'de gelen mesajda şöyle yazıyor: ÖNEMLİ!!! Yüksek Seçim Kurulu karar almıştır. Mühürsüz olan zarflar da geçerlidir. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederim.

Saat 17.54'te gönderilen mesajda ise "ÖNEMLİDİR - Yüksek Seçim Kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların geçerli sayılmasına karar vermiştir. Dolayısıyla, arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları da geçerlidir." ifadeleri yer alıyor.

Yine AKP'den saat 06.57'de gelen bir mesajda mühürsüz oyların geçersiz olacağı söylenip müşahit bu konuda uyarılırken saat 17.32'de gelen bir mesaj şöyle: ÖNEMLİ! Değerli sandık görevlimiz sandık kurulu mührü basılmayan oy pusulaları ve zarfların geçerli kabul edileceğine dair YSK karar almıştır. Lütfen konunun takipçisi olalım! (HABER MERKEZİ)