Cuma, Nisan 26, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Demirtaş: Cezaevinde de olsak özgürlük mücadelemiz devam edecek

 

 

Demirtaş: Cezaevinde de olsak özgürlük mücadelemiz devam edecek

 

AP'deki 13’ncü Kürt Konferansı'na cezaevinde rehin tutulduğu için katılamayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir mesaj gönderdi. Demirtaş, “Cezaevinde de olsak özgürlük ve demokrasi mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

7 Aralık 2016 Çarşamba 15:02

BRÜKSEL – ANF

 

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda(AP)  bugün başlayan 13’ncü Kürt Konferansı’na konuşmacı olarak davet edilen ancak 4 Kasım tarihinden beri rehin tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir mesaj gönderdi.

HDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın mesajı şöyle:

“Değerli dostlar,

Ortadoğu halklarının şiddetli savaş, yıkım ve göç yüzünden büyük acılar yaşadığı bir süreçten geçiyoruz. Bölgemize dayatılan Sykes-Picot anlaşmasının 100 yıllık tarihinin yol açtığı siyasal ve sosyal travma, bu anlamda zirveye ulaşmış durumda. Bölgedeki ulus-devlet egemenlerinin izlediği giderek derinleşen kutuplaştırıcı ve şiddet endeksli siyaset tarzı da, halklarımızın yaşanan bu çıkmazdan kurtuluş umutlarına bölge çapında darbe vuruyor.

Bunun en açık örneği de, Türkiye’deki Erdoğan rejiminin içte ve dışta izlediği, halkların barış içerisinde bir arada yaşamasını mümkün kılan sosyal ve siyasal bağları ortadan kaldıran saldırgan ve baskıcı politikalarıdır. Erdoğan rejiminin bu politikaları ülke içinde zaten kısıtlı olan demokrasiyi tamamen ortadan kaldırırken, Suriye ve Irak’a yönelik askeri ve siyasi müdahaleler ile bir bölgede bir arada yaşama ve barış koşullarını yok etmektedir. 

Sizleri özgürlüğe, barışa ve adalete olan sarsılmaz inancımla selamlıyorum. Bugün aranızda olmak, siz dostlarla hem Ortadoğu’nun geleceğini hem de umutlarını konuşmak isterdim. Konferansı organize eden EUTCC, AP’deki Sol Grup, Sosyalist Grup ve Yeşiller gruplarını en içten duygularımla selamlarken, Parlamento Başkanı Sayın Martin Schulz`a misafirperverliği için ayrıca teşekkür ederim. Çoğunuzla bire bir tanışıyorum, daha önce istişarelerde bulunduk. Maalesef Türkiye’nin kötü gidişatına dair sizlerle paylaştığımız düşünce ve endişelerimizde haklı çıktık.  

HDP’li vekil, belediye eşbaşkanı ve siyasetçilerin tutuklanması ve derinleşen Ortadoğu krizi özünde birbirlerinden bağımsız değildir. Sadece askeri darbelerde veya diktatöryel rejimlerde görülebilecek biçimiyle tutuklanmış olmamız bizi son derece haklı mücadelemizden asla alıkoyamayacaktır. Cezaevinde de olsak özgürlük ve demokrasi mücadelemiz devam edecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm dostlarımızın bize güvenmesi ve dayanışmada bulunmaları mücadelemizi büyütecektir.

Bu açıdan konferansınızı Türkiye’de ve Ortadoğu’daki gelişmelerin doğru değerlendirilmesi, anlaşılması ve harekete geçilmesi adına önemli bir fırsat olarak görüyor; konferansa katılan tüm konuşmacılara ve dinleyicilere tekrar en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum.”