Cuma, Nisan 26, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Meral Danış Beştaş gözaltına alındı: Tahir Elçi'nin arkadaşıyım kimseden korkmam

 

 

Meral Danış Beştaş gözaltına alındı: Tahir Elçi'nin arkadaşıyım kimseden korkmam

 

DİHABER / 17:33 30 Ocak 2017

 

DİYARBAKIR - Hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama karar çıkarılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş gözaltına alındı. Gözaltına alınan Beştaş, Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

'BEN TAHİR ELÇİ'NİN ARKADAŞIYIM KİMSEDEN KORKMAM'

Evinde gözaltına alınan Meral Danış Beştaş'ı HDP'li kadın vekiller; Sibel Yiğitalp, Hüda Kaya, Feleknas Uca, Leyla Birlik ve Ayşe Acar Başaran yalnız bırakmadı. Beştaş gözaltına alındığı sırada "Ben Tahir Elçi'nin arkadaşıyım kimseden korkmam' diyerek ailesi ve vekil arkadaşlarıyla vedalaştı.

BİLGEN VE BEŞTAŞ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA BIRAKILMIŞTI

Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 Ocak akşamı evinden gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılmıştı. Beştaş, 6-8 Ekim Kobanê olayları ile Sur’da "sokağa çıkma yasağı" sırasında katıldığı basın açıklamalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle soruşturuluyor.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de 29 Ocak sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirilmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakılan Bilgen de HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) 6-8 Ekim Kobanê olaylarına ilişkin aldığı karar ve bu olaylara ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında "Örgüt üyesi olmak" ile suçlanıyordu.