Cuma, Nisan 26, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Alman vekilden Erdoğan’a: Terör babası

 

Alman vekilden Erdoğan’a: Terör babası

 

 

ALMANYA-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği ülkelerine yönelik “böyle davranmaya devam ettiğiniz takdirde yarın tek bir Avrupalı, tek bir Batılı dünyanın hiçbir yerinde kendini güvende hissedemeyecek ve gönül rahatlığıyla sokağa çıkamayacak” sözlerine Alman politikacılardan yanıt geldi.

Sol Parti (Die Linke) Meclis Grup Başkanı Sarah Wagenknecht Erdoğan’ı ‘terörist’ olarak tanımladı. Wagenknecht bu benzetmeye Erdoğan’ın sözlerini gerekçe gösterdi. Wagenknecht, Berlin’de yaptığı açıklamada, “Bu terör çağrısıdır. Bu sözleri sarf eden teröristtir. Başka izahı yoktur” dedi. Erdoğan’ın ‘terör babası’ olduğunu söyleyen Sarah Wagenknecht Türkiye Cumhurbaşkanı’nın davranışlarını Nazi Almanya’sının dış politikasına benzetti. Sol Parti yöneticisi Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerine derhal son verilmesini talep etti ve Türkiye karşısında sessiz kaldığı gerekçesiyle Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de eleştirdi.

“TÜRKİYE’DEKİ YÖNETİM DEMOKRASİYE KARŞI DARBE’

Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ise Türkiye’deki yönetimin demokrasiye karşı darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi. Lammert, Erdoğan ve Türkiye Hükümetinin kırılgan fakat demokratik düzeni otoriter sisteme dönüştürmeyi planladığını belirtti. Federal Meclis Başkanı “Erdoğan başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra siyasi sistemi sistematik şekilde kaldırmaya çalışmakla ülkenin anayasal düzenini ihlal etmiş oluyor. İkinci darbe teşebbüsünün başarıya ulaşma tehlikesi söz konusudur” dedi.

ÖZDEMİR: HAYIR OYU KULLANIN

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Almanya’da yaşayan Türkleri referandumda ‘hayır’ oyu kullanmaya çağırdı. Özdemir, “Erdoğan referandumu kazanırsa Türkiyeyi, kimsenin fikrini rahatça dile getiremeyeceği açık cezaevine çevirir” dedi.

ÖZOĞUZ UYARDI

Almanya hükümetinin entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya’daki Anayasa değişikliği oylamasını etkileme teşebbüsleri karşısında uyarıda bulundu. Özoğuz, ‘Passauer Neue Presse’ gazetesine verdiği mülakatta, “Son günlerde yaptığım görüşmelerde, Türkiye’deki demokratikleşme sürecini sekteye uğratmasından çekindikleri için referanduma karşı olanların konsolosluklara gidip oy kullanmak için kendilerini zorladıklarını fark ettim. Muhtemel baskılardan ve olumsuz sonuçlarından etkilenmemeleri için herkesin korkusuzca oyunu kullanabilmesi sağlanmalıdır” dedi.