Halkların Birleşik Devrim Hareketi kuruluşunu ilan etti
Kürdistan ve Türkiye’den 9 devrimci örgüt aralık ayından bu yana yürütülen tartışma sürecinin ardından 'güç ve eylem birliği' olarak tanımladıkları Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin kuruluşunu bir bildiriyle ilan etti
Özgür Gündem / 12 Mart 2016 10:19
HABER MERKEZİ - Fırat Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre, "Gerilla alanlarında gerçekleştirilen toplantıya katılan Birleşik Devrim Hareketi'ni oluşturan örgütlerin temsilcileri bir bildiriyle kuruluşun amaç ve hedeflerini duyurdu. Bildirinin ilanı öncesi açıklamada bulunan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan “Bugün burada faşizmi kahredecek, halklarımız için ise yeni bir umut ışığı olacak bir bilgiyi paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz” diye seslendi. Türkiye ve Kürdistan’ın devrimci örgütleri olarak aralık ayından bu yana yürütülen tartışmaların güç ve eylem birliği temelinde bir birlikle sonuçlandığını belirten Kalkan birliğe katılan örgütlerin adlarını şöyle sıraladı: TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, DEVRÎMCÎ KARARGAH ve MLKP. Birleşik Devrim Hareketi'ne ayrıca Proleter Devrimciler Koordinasyonu katılım gösterirken Diriliş Hareketi adlı örgütün de toplantı süreçlerine katılarak birliğe katılmak üzere olumlu görüş beyan ettiği belirtildi."
Güç ve eylem birliği...
Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin 12 Mart'ta kuruluşunu ilan etmesinin önemine de değinen Kalkan şöyle konuştu; “12 Mart 1971 faşist askeri darbesinin 45’inci yıldönümünde, 12 Mart 1995 Gazi Katliamı'nın 21’inci yıldönümünde, yine 12 Mart 2004 Qamışlo Katliamı'nın 12’inci yıldönümünde ilan ederek faşizme, emperyalizme ve her türlü gericiliğe karşı devrim için, özgürlük için, sosyalizm için, demokrasi ve halkların kardeşliği için mücadelede kararlı olduğumuzu bütün Türkiye ve Kürdistan halklarına ve insanlığa duyuruyoruz. 12 Mart 1971 faşist darbesinin 45’inci yıldönümünde böyle bir birlik ilanında bulunarak devrimin, demokrasinin, sosyalizmin zaferde kararlı ve iddialı olduğunu bir kere daha açıkça ifade ediyoruz. 12 Mart faşist darbesi Mahir Çayan’ları, Deniz Gezmiş’leri, İbrahim Kaypakkaya’ları katletti. Ancak onların ruhu, direnişleri, bilinç, amaç ve özlemleri tap taze burada bulunuyor. Biz buradayız; özgürlük, demokrasi ve sosyalizm sevdamızı 45 yıl önceki süreçte var olduğu gibi bu gün de sürdürüyoruz. 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerini restore ederek faşizmi yeniden kurumlaştırmaya ve yeni bir faşist diktatörlük kurmaya çalışan AKP faşizmine karşı başarı çizgisinde devrimi zafere götürme amacıyla biz bu birliği oluşturmuş bulunuyoruz.” Konuşmasının ardından diğer devrimci örgütlere ve toplumsal kesimlere de çağırı yapan Kalkan, faşizme karşı mücadele etmek isteyen herkesi birliğe davet ederek “ortak mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız” dedi.
İlkeleri açıklandı...
Kalkan'ın konuşmasının ardından okunan ortak bildiride, Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin temel mücadele ilkeleri şöyle sıralandı:
“* Hareketimiz emperyalizme, kapitalizme, şovenizme, faşizme ve ırkçılığa karşı halklarımızın demokratik ve özgür geleceğini kazanmayı hedefler. Sistemle bütünleşen faşist AKP’nin toplumsal dayanaklarıyla birlikte halkın devrimci gücüyle yıkılmasını zorunlu görür.
* AKP hükümeti toplumla birlikte doğayı da imha etmektedir. Kadına ve gençliğe düşmandır. İşçi sınıfı ve tüm emekçiler üzerinde sömürüyü ağırlaştırıp, kölelik koşullarını dayatmaktadır. Tüm halk kesimleri üzerinde baskıcı ve katliamcıdır.
* Halkların Birleşik Devrim Hareketi, AKP hükümeti ve TC burjuva devletinin saldırısı altındaki tüm bu güçleri eğitip örgütlemeye ve birleştirip mücadeleye seferber etmeyi esas alır.
* Halkların Birleşik Devrim Hareketi, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum için, işçi sınıfı ve emekçilerin hak ve özgürlüklerinin elde edilmesi için, Türkiye’de halk iktidarını ve Kürdistan’da demokratik öz yönetimleri kurarak halklarımızın özgür geleceğinin kazanılması için mücadele eder.
* Halkların Birleşik Devrim Hareketi, faşizm ve gericilikten zarar gören herkesi başta kadınlar, gençler, işçiler ve emekçiler olmak üzere tüm ezilen halk kesimlerini özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşliği için örgütlenmeye, birleşmeye ve mücadele etmeye çağırır.