Perşembe, Kasım 21, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 


 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Haval Hüseyin Aydın vira madero-2016!

 

Haval Hüseyin  Aydın vira madero!

 

Dersimzaza.com

21 Mart 2016

 

Hüseyin Aydın, 1955 yılında, Dersim’in Hozat ilçesinin Teştek Köyü’nde dünyaya geldi.

70’li yılların ortasından itibaren devrimci mücadele içerisinde yer aldı. Kurtuluş grubu içinde faaliyet yürüttü. İstanbul'da özellikle Kadıköy-Göztepe’de anti-faşist mücadelenin ön saflarında yer aldı. Bu süreç içinde yakalandı ve bir süre cezaevinde yattı.

Ulusal sorun ve örgüt anlayışı nedeniyle 1978 yılında Kurtuluş'tan ayrıldı. Tekoşin’in kuruluşunda ve daha sonra Merkez Komitesi’nde görev aldı.

12 Eylül darbesinden hemen sonra bir ihbar sonucu İstanbul’da yakalandı. Üç ay boyunca, Siyasi Şube ve Samandıra Askeri kışlasında ağır işkenceli sorgulamalardan geçti. Fakat işkenceciler onun agzından tek bir kelime bile bilgi alamadılar. Askeri mahkeme tarafından bir arkadaşı ile birlikte idam cezasına çarptırıldı.

Sağmalcılar Askeri Cezaevinde hastalandı. Ancak, 7 ay boyunca tedavi görmesi engellendi. Kaldığı cezaevi'ndeki devrimci tutsakların eylemi sonucunda hastahaneye kaldırıldı. Ancak, artık çok geçti. Hüseyin yoldaş öleceği kesinleşince serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan üç ay sonra, 1985 yılının 21 Mart’ında hayata gözlerini yumdu.

Diğer komünistler gibi, o da; sömürünün, insanın insana kulluğunun, yoksulluğun ve zulmün dünya üzerinden kaldırılabileceğine, insanların ve ulusların eşit ve özgür koşullarda, barış içinde yaşadıkları bir dünyanın kurulabileceğine inanıyordu.

Öldükten sonra vasiyeti gereği Dersim'in Teştek köyüne gömüldü.


Yaşamı ve mücadelesi bize örnektir. Taşıyıp bize devrettiği bayrak yere düşmeyecektir. Yitirişimizin 31. yılında onun ve yitirdiğimiz diğer devrimcilerin anısı önünde saygı ile eğiliyoruz.